Szerzők

About A. A.

Ady Mária

About Ady Mária

1988-ban születtem Budapesten. 2010-ben végeztem a MOME design- és művészetelmélet alapszakán, idén pedig az ELTE esztétika mesterszakát zárom. Kritikákat 2011 óta publikálok, írásaim a szinhaz.net-en, a tanckritika.hu-n, a fidelio.hu-n, az ujnautilus.info-n, a Színházban, a Jelenkorban és a BUKSZ-ban jelentek meg.

Alkonyi Vilmos Mór

About Alkonyi Vilmos Mór

Négy éve írok komolyabban, azóta publikáltam az ÚjForrásban, a Félonline-on, a Napkeleten. Többnyire novellákat írok, hosszabb elbeszéléseket. A Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakos hallgatója vagyok.

Alkor András

About Alkor András

1997. október 9-én született Budapesten, de egyébként Dunaújvárosban nőtt fel. Tizenegy évesen már alkotott, de gimnazista korában, Tatán lelt rá igazán az írás örömeire. Művei nagy részét rövid novellák teszik ki, s hol magyarul, hol angolul ír. A magyar darabok kevésbé, de angol írásai elérhetőek az internet különböző szegleteiben. Jelenleg Dunaújvárosban tanít angolt, matematikát, és maradék szabadidejében új műveken dolgozik.

András Orsolya

About András Orsolya

1991-ben születtem Szatmárnémetiben. Mindenek: nővérek, levelek, süni. Semmik: Paul, tenger, Strada Fericirii.

Angyal László

About Angyal László

Angyal László 1983. február 28-án született Losoncon (Szlovákiában). 2007-ben tanári oklevelet szerzett magyar nyelv-történelem szakon a Nyitrai Konstantin Egyetem Közép-Európai Tanulmányok Karán. 2010-ben summa cum laude minősítéssel PhD-fokozatot szerzett nyelvtudományból a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen. 2012-2015 között az Eperjesi Egyetem Magyar Nyelv és Kultúra Intézetének adjunktusa volt. 2009-től a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola tanára. A Nemzeti Emlékezet Bizottság külső, Nógrád megyei kutatója. 2 monográfiája és 45 tanulmány önálló szerzője. Tagja a Magyar Nyelvtudományi Társaságnak, a Magyar Szemiotikai Társaságnak, az Anyanyelvápolók Szövetségének. Számos külföldi ösztöndíj birtokosa (Domus, MÖB, Tempus Közalapítvány posztdoktori ösztöndíja). Kutatási területe a névtan, a helynévkutatás és a lexikológia.

Halmi Annamária

About Halmi Annamária

1989-ben születtem Budapesten. 2014-ben szereztem diplomát az ELTE BTK Irodalom- és kultúratudomány szakán, főbb érdeklődési területem a 20. századi és kortárs magyar irodalom. Magánemberként a tolerancia és az empátia mellett köteleztem el magam, így igyekszem tenni is ezek térnyeréséért.

Aranyi László

About Aranyi László

Keszthelyen született. Több irodalmi lap közölte verseit: Életünk, Tiszatáj, Új Forrás, Élet és Irodalom, Árgus, Pannon Tükör, Kapu, Új Symposion, Kalligram. Néhány esztendőn át az akkor még párizsi Magyar Műhely szerzője is volt. Önálló könyvei: (szellem)válaszok (versek, 1990), A Nap- és Holderők egyensúlya (versek, 2011), Kiterített Rókabőr (Egy Kívülálló feljegyzései, 2017). Régi tagja a Magyar Írószövetségnek. Gyermekkorától elmélyülten foglalkozik okkultizmussal, mágiával. Spiritiszta médium. Jelenleg Budapesten él.

dr. Bagó Tünde

About dr. Bagó Tünde

1974-ben született, történelemtanár és művelődésszervező, valamint jogász végzettségű. Munkája mellett tíz évig dolgozott helyi újságnál főszerkesztőként, kilenc éve blogot ír, s három éve írt egy útikönyvet a Boden-tóról, amely élménykönyv fotókkal, de útikönyvként is megállja a helyét. Pár éve ír novellákat, s egy regényen dolgozik. Írói tanfolyamokat végez, jelenleg Krisz Nádasi írói iskolájában. Blogja: https://eletsoja.blog.hu/

Bajtai András

About Bajtai András

Bajtai András költő, újságíró, 1983-ban született Szegeden, Pakson nőtt fel. 2002 és 2008 között az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar nyelv és irodalom, illetve összehasonlító irodalomtudomány szakos hallgatója volt. Alapító tagja volt 2005 és 2009 között a Telep Csoportnak. A Lelkigyakorlatok (http://lelkigyakorlatok.tumblr.com) világirodalmi versblog szerkesztője. Harmadik verseskötete Kerekebb napok címmel a Kalligram kiadásában jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre.

Balázs Csilla Kinga

About Balázs Csilla Kinga

Balázs Csilla Kinga 1969-ben született, a kígyótartó – a nyilas – jegyében, Kovásznán. Címkefelhő: világjáró „marimacsó”, asszony – Ahasvérus, hajléktalanjelölt albérlő (modern jobbágy), egyedülálló anya, modortalan fényharcos, a gyengék és a kitaszítottak védelmezője, az Igazság elszánt bajnoka, megrögzött túlélő, koron-a-tanú.

Balogh Gábor

About Balogh Gábor

1963-ban születtem Győrben. Ma is ott élek. Eddig három önálló könyvem jelent meg, 1993-ban Véges vadászmezők címmel novellagyűjtemény, 2012-ben és 2016-ban pedig két regény Vigyázzmenet és Az Isztambuli Hadiút címmel. Ezen kívül többször szerepeltek novelláim antológiákban. Galambos, az indián című novellámból Simonyi Balázs filmrendező 2015-ben forgatott filmet Indián címmel.

Bán Boglárka Honóra

About Bán Boglárka Honóra

Bán Boglárka Honóra 21 éves egyetemi hallgató. Budapesten él és tanul, de egész gyermekkorát Fonyódon töltötte. Saját bevallása szerint Charles Bukowski írásai szeretették meg vele az olvasást. Kedveli a kávéházakat, ahol egyszerre minden és semmi történik. Arról, hogy kiért kezdett verseket írni, így vall: “Szóval az a belső zaj, intenzív ingerek meg a feleszmélés, hogy a pillanat az sosem lehet örök, akkor azt versbe írom, oda beültetem a pillanatot, hogy nekem örök lehessen. Később meg másnak is, aki engem olvas.”

Bartha Ádám

About Bartha Ádám

Irodalmár, kritikus, fordító. Írásait, fordításait közölte eddig többek között a Kritika, a Tiszatáj Online, a Szépirodalmi Figyelő, az Újnautilus és a European Graduate School.

Bencze Tibor

About Bencze Tibor

1990-ben születtem Veszprémben. Jelenleg egyetemre járok. Az írásnak 11 éve hódolok, mellette a zenélés a másik nagy függőségem. A verset feladtam, mert pocsék költő vagyok. A prózát és az esszét jobban szeretem. Sok minden voltam már, kőműves és újságíró is. Eddig két kötetem jelent meg illetve külföldön közölték néhány korai novellám. Legnagyobb sikerem a fentiek mellett, hogy 15 éves koromban az első három novellámért kirúgtak és kitiltottak két évre az akkori középiskolámból, melynek következtében egy kis legendáriumra tettem szert a megyeszékhelyen. Jelenleg kisregényeken és novellákon dolgozom, amik majd egyszer talán meg is jelennek.

Benkő Ildikó

About Benkő Ildikó

Benkő Ildikó 1966-ban született Budapesten. Középiskolai magyartanár. Versei az Antropozófia, a Napút című folyóiratban és a Napút Online-on jelentek meg, Báránytánc című kötete a Cédrus Művészeti Alapítvány gondozásában Prágai Tamás-díjasként látott napvilágot 2019-ben. A mélyből motozgat, az ismerős tárgyakra is mindig először tekint, élesen.

Béres Ákos

About Béres Ákos

Béres Ákos (1995, Pécs) ír. Mindig újat próbál tapasztalni és beleunni. Általában figyel és ott lakik, ahol aludni hagyják. Csapdákból menekül csapdákba.

Bereti Gábor

About Bereti Gábor

Bereti Gábor, 1948, Miskolc. Irodalmár, versek, recenziók és négy kötet szerzője. A Magyar Írószövetség tagja.

About Berta Zsolt

"Hagyjuk már az életrajzot! Életet nem rajzol nem tudod meg abból, Engem mi érlelt, s ajzott"

About Blutman László

Blutman László jogász, egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar). Számos jogi szakkönyv, és több mint száz cikk, tanulmány fűződik a nevéhez. Kutatási területei közé tartozik a nemzetközi jog, a jogdogmatika, a jogászi gondolkodásmód.

Bödők Gergely

About Bödők Gergely

1983-ban születtem Dunaszerdahelyen. A révkomáromi Selye János Gimnáziumban 2001-ben tett érettségit követően egyetemi tanulmányaimat a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem történelem-politológia szakon. 2012-től az egri Eszterházy Károly Főiskola doktorandusza vagyok. Érdeklődési területem az első világháború hatása, a magyarországi vörös-és fehérterror, a Magyarországi Tanácsköztársaság és a huszadik század első felének magyar történelme.

About Bogár Ádám Tamás

"Független kutató és fordító, a Kurt Vonnegut Society és az Association Computability in Europe tagja, fő kutatási területei Kurt Vonnegut munkássága, irodalom és filozófia kapcsolata, valamint a technológia társadalmi hatásai. Jelenleg egy tanulmánykötet társszerkesztője (Szigethy Rebeka Sárával együtt), melynek témája a család, a tolerancia és a trauma kapcsolata Vonnegut műveiben. Emellett számos nemzetközi és magyar folyóiratban jelentek meg haikui és egyéb versei."

About Bogár Ádám Tamás

"Független kutató és fordító, a Kurt Vonnegut Society és az Association Computability in Europe tagja, fő kutatási területei Kurt Vonnegut munkássága, irodalom és filozófia kapcsolata, valamint a technológia társadalmi hatásai. Jelenleg egy tanulmánykötet társszerkesztője (Szigethy Rebeka Sárával együtt), melynek témája a család, a tolerancia és a trauma kapcsolata Vonnegut műveiben. Emellett számos nemzetközi és magyar folyóiratban jelentek meg haikui és egyéb versei."

About Adamczyk Bogdan

1965. július 13-án született Lengyelországban. Középiskolai tanulmányait Krakkóban végezte, majd a Krakkói Szeminárium, az Egri Hittudományi Főiskola és a Krakkói Pápai Teológiai Akadémia hallgatója volt. Káplánként, házfőnökként és plébánosként tevékenykedett többek közt Miskolcon, Aradon és Imregen. A PPKE BTK Történelem Doktori Iskolájában 2014-ben szerzett doktori fokozatot.

Borsi Bálint

About Borsi Bálint

1992-ben születtem, Budapesten. Hét éve kezdtem írni, költészettel foglalkozom. Első munkám 2008-ban jelent meg, ekkor fordítottam Eric Idle magyarul a Libri kiadónál megjelent A mohó gazember naplója c. életrajzának verses betétét. Éveken át látogattam Géher István László líraműhelyét, aki az erősségeimre felfigyelve és a gyengeségeimet felismerve sokat segített abban, hogy megtaláljam a sajátomnak érzett költői hangot. Az ő biztatására kezdtem komolyabban foglalkozni a költészettel, folyóiratokat megkeresni egy-egy szerzeményemmel. Rögeszmésen törekszem az általam nagyon kedvelt, Magyarországon nagy hagyománnyal bíró, de megítélésem szerint mostanában marginálisnak mondható light verse műfajának népszerűsítésére, kísérletet téve arra, hogy bemutassam, miként tölthetők fel a játékos formák akár komoly személyes tartalommal. Sokat fordítok külföldi szerzők műveiből. (Shel Silverstein, Christian Morgenstern, Edward Lear…) Gyönyörködtet az abszurd, a groteszk, a váratlan, a keserédesen melankolikus. Az elmúlt évek során viszonylagos rendszerességgel publikáltam számos folyóiratban. (Kortárs, Bárka, Híd, Ezredvég…) 2014-ben léptem be a Fiatal Írók Szövetségébe. 2016-ban diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetem anglisztika-magyar szakán, jelenleg gimnáziumi magyar-angol tanárként dolgozom, líraműhelyt tartok középiskolások számára.

Botos Ferenc

About Botos Ferenc

1949-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem könyvtár-történelem szakon. Könyvtárosként, tanárként egyetemen, középiskolában, vállalati könyvtárban is dolgoztam. Verseket, haikukat írok, négy versfüzetem jelent meg. Irodalmi folyóiratokban, tematikus újságokban publikálok. Díjaim: „Bólya Péter" díj, 2008. /Napsziget a Művészetekért Alapítvány/, Napút nívódíj, 2016./Napút Kiadó/, Mátrai Művészeti Napok 2016., vers, első díj.

Branczeiz Anna

About Branczeiz Anna

Branczeiz Anna 1990. november 14-én született Székesfehérváron. 2015-ben Pécsett szerzett magyar alapszakos oklevelet. Jelenleg a József Attila Kör tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem mesterszakos hallgatója. A pszichoanalízis, a(z amerikai) vallomásos líra elmélete és gyakorlata, a modern és a kortárs irodalom, főképp pedig Radnóti Miklós és Lator László költészete érdekli.

Bucsok Kristóf

About Bucsok Kristóf

1997-ben születtem Salgótarjánban. Jelenleg Budapesten tanulok, a Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakján. Verseim eddig csak elvétve jelentek meg, de erőteljesen dolgozok azon, hogy egy kötetre való verscsokrot kiadhassak a kezemből a közeljövőben.

Csík Mónika

About Csík Mónika

Író, költő, a Sikoly szerkesztője. Szabadkán él. Utolsó kötete: Hattyúnyakú ( versek – zEtna Könyvkiadó–Fiatal Írók Szövetsége 2013.) A Magyar Írószövetség Bóbita költészeti versenyének díjazottja (2013), a Gion Nándor Novellapályázat nyertese (2013) Olvass tovább: http://petepite-pormacska.webnode.hu

Csikós Attila

About Csikós Attila

Született 1969-ben, Szombathelyen. Jelenleg Budapesten él. Eddig hat kötete jelent meg. Az utolsó Nincs pardon címen a Fekete Sas Kiadónál. Publikált többek között az Életünk, a Napút, a Csillagszálló, a Budapest Bristol, a Törökfürdő, az Új Holnap, a Hitel, a Kalligram folyóiratokban, az Élet és Irodalom valamint a Nagyítás hetilapokban. Számos színházi előadás dramaturgja, szerzője vagy irodalmi munkatársa. Két összeillő ember című darabja jelenleg Székesfehérvárott látható. A Békéscsabai Jókai Színház drámapályázatának közönségdíjasa Trió című darabjával, melyből rádiójáték is készült.

Csóka Kata

About Csóka Kata

több részlet, képekkel: http://trubadurworld.tumblr.com/ több részlet a facebookon: https://www.facebook.com/pages/Patrick-de-Mela-Fordított – Fejezetek

Csombor Rita

About Csombor Rita

1985-ben született Budapesten. 2014-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán magyar-hittan, család-és gyermekvédő mesterképzésen. Jelenleg Budapesten él és tanít.

Csősz Gergő

About Csősz Gergő

Balatoni származású szabad rádiós, slammer, közgazdász. Írásait, műfordításait eddig a Székelyföld, Spanyolnátha, Versum és a Fél közölték.

Dávid Adél

About Dávid Adél

1985-ben láttam meg először a napvilágot Sepsiszentgyörgyön. Az élet sok színes évvel ajándékozott meg. Mert, ha Isten ki is tépte kezemből a játékszereket, nem tudta soha egészen megölni a bennem lakó örök gyereket. 2014-től könyvtárosként dolgozom Kolozsváron. A költészet, mint az emberi lélek művészi tevékenysége, már gyerekkorom óta vonz.

Debreczeny György

About Debreczeny György

1958-ban születtem Budapesten, jelenleg is itt élek. Könyvtárosként dolgozom. Tagja vagyok a Szépírók Társaságának, valamint a Nagy Lajos Társaságnak. Kötetek: ellentétpárhuzamok (Kozmosz, 1982); elodázható elégiák (Szépirodalmi, 1989); Sőt mi több (Syllabux, 2011); nincs karácsony (Syllabux, 2013); területtel őrzött kutya (Syllabux, 2014); Csavarjuk le a tetejét! (Bistey András Holókövy Vajk Csaba igaz története c. prózájával közös kötetben) (Nagy Lajos Kiadó, 2015); tértivevényes csillagok (Syllabux, 2015); Két hang, tíz ujj (Nyírfalvi Károllyal közösen) (Vár Ucca Műhely, 2015) fáj is meg nem is (Syllabux, 2016); sötét lesz (AJ Téka Kiadó, 2017); szelektív üveghegyeken innen (Syllabux, 2017). (A fényképet Hegedűs Gyöngyi készítette.)

Demeter László

About Demeter László

1966 egy baljós estéjén Miskolcon születtem. Akkor még nem sejtettem, hogy egyszer a Szovjetunióban a Repülő-Műszaki Főiskolán végzek majd repülőgép-vezetőként, és a hangsebességen innen és túl karcintgatom az eget. Azt pláne nem sejtettem, hogy később egy időre kivonulok a társadalomból, és jó pár évig csak meditációval és belső munkával foglalkozom. Az írás ennek a belső munkának a „mellékterméke”, valójában öngyógyítás. Az írásban a belső feszültségeimet, a személyes és kollektív tudatalatti traumáit alakítom át nevetéssé.

Deres Kornélia

About Deres Kornélia

1987-ben született Miskolcon. Tanulmányait az ELTE-BTK magyar és angol szakjain végezte, 2011-től ugyanitt az Irodalomtudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója. Költő, kritikus, szerkesztő. 2003 óta publikál. Legutóbbi antológia: Szép versek (2013). Első verseskötete: Szőrapa (2011, JAK-füzetek), amely 2012-ben elnyerte a Makói Medáliák-díjat.

Fábián István

About Fábián István

1953-ban születtem Budapesten. Grafikai munkákkal, kiadványtervezéssel és versírással foglalkozom. Sok év után írok és rajzolok ismét – a 80-as években rendszeresen jelentem meg különböző folyóiratokban (Alföld, Élet és Irodalom, Palócföld, Mozgó Világ, Magyar Napló, Somogy, Hitel stb.), azok az idők adnak számomra tartást, alapot ma is. Megjelent versesköteteim: A képzelet bádogtornyai (Szépirodalmi Könyvkiadó, 1984), Némulat (Szépirodalmi Könyvkiadó, 1990), Ebgondolat (Kopf, 2003) Örökévad (Gondolat Kiadó, 2016) Kettős:pont (Mohai V. Lajossal közös kötet – Könyvpont, 2020) 2011.11.11-én önálló honlapot indítottam, mintegy rendszeres írásra és rajzolásra ösztökélve magam, abban bízom, már nem adom lejjebb – se föl. Azóta az online folyóiratok mellett (Kortárs, Kurázsi, Holdkatlan, Tiszatáj, Art7, Napút, Litera-Túra) különböző antológiák, valamint a pozsonyi Szőrös Kő, a tatai Új Forrás, a Fedél Nélkül, a Parnasszus, az AB ART Kiadó és a kecskeméti Forrás adtak teret munkáimnak. Jelenleg az idei könyvhétre tervezett kötetem vár megjelenésre a Gondolat Kiadónál. Legutóbbi, örömet hozó nagyobb könyvtervezői feladatom az AB ART Kiadó világirodalmi sorozatának megvalósítása volt Halmosi Sándorral közös elképzeléssel. Az alábbi web-oldalakon többszáz munkám megtekinthető: http://ajel.hu/ http://ajel.hu/blog.html

Fábián Lilla

About Fábián Lilla

1998-ban születtem. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok anglisztikát és kreatív írást. Egyaránt foglalkozom prózával és lírával, érdekel a műfordítás is, valamint slam poetryben is megfordultam már.

About Farkas Balázs

1987-ben született Zalaegerszegen. Tizennyolc éves kora óta publikál, 2012-ben a FISZ kéziratpályázatának egyik nyertese lett. Jelenleg Budapesten él.

Farkas Gábor

About Farkas Gábor

1977-ben születtem, 2002 óta jelennek meg verseim, tanulmányaim, recenzióim különböző folyóiratokban. Legutóbbi köteteim: Táj kontúr nélkül (2018), A megtalálás öröme (2018).

Farkas Kristóf

About Farkas Kristóf

Akkor ez, igen. Sok minden szerettem volna lenni, pl. kiskoromban balett-táncos, gimiben meg patológus. Aztán színész lettem, most meg tanulok és sokat írok. Fordítok is, főleg Bukowskit. A biológia még mindig érdekel és rengeteget táncolok. Ha már itt vagyok – és bizony megnéztem egy pár ilyen profilt, hogy mit kell ide írni – akkor elmondhatom, hogy nem tudhatok tudhatást semmiről, így, ilyen könnyen és clichésen, néha modorosan. Túlcsordul bennem a romantikus küldetéstudat és, hogy ne fogjam be a pofám. Néha azt hiszem – mindig – hogy minden szavamat jegyezni kéne, néha meg összevisszaszégyellem magam, mert ezt ki tudtam mondani, de hiába, a romantikus küldetéstudat... ez van, igen. Meg Farkas Kristóf Liliom, 24 éves, (pszeudo-bohém dandy).

Farkas Szabolcs

About Farkas Szabolcs

Farkas Szabolcs (1992, Gyergyócsomafalva) Csíkszeredában a Sapientia EMTE világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szak hallgatója. Egy humoros írásokat és egy verseket és novellákat tartalmazó kötete jelent meg. A következő folyóiratokban valamint portálokon publikált: ÚjNautilus, Varad folyóirat, Napsziget, Holnap Magazin folyóirat, Lenolaj, Délhegyalja, Szakykuk@c

Fazakas Géza

About Fazakas Géza

’90 óta vagyok, itt, Erdélyben, de néha ott, máshol is; időközben próbálkozom ezzel-azzal, többek között irodalommal, fényképészettel, most-most éppen bemutatkozással. Hát így.

Fekete Anna

About Fekete Anna

Fekete Anna 1988-ban született Komáromban. Középiskolai évei döntő részét Budapesten végezte, itt is érettségizett, rövid bölcsészkari kitérő után orvostudományi egyetemen folytatta tanulmányait, jelenleg aneszteziológusnak készül. Kötete 2015. júniusában a FISZ-nél látott napvilágot Oda-vissza címmel. Versei eddig a „Mozgó Világ”-ban, az "Opus"-ban, a „Magyar Napló”-ban, az „ÚjNautilus”-ban, a „Tiszatáj”-ban, az "Irodalmi szemlé"-ben, a „Szőrös kő”-ben, a „Holmi”-ban, a „Napút”-ban, az "Eső"-ben és az „Irodalmi Centrifugá”-ban és a "Kulter.hu"-n jelentek meg. Jelenleg Brazíliában él.

About Felician Pop

Felician Pop 1961-ben született Szatmárnémetiben. A Szatmár megyei Hagyományőrző Központ igazgatója, az Északnyugati Írószövetség elnöke. Az Alfazet irodalmi kör vezetője, az azonos című folyóirat alapítója; a Szatmári Alkotói Központ Confluenţe [Torkolat] című, illetve az Írószövetség Citadela [Citadella] című folyóiratának alapítója. Jelenleg készülő doktori értekezésének témája: A románok képe magyar szerzők műveiben. Verseskötetei: Ploaia de onix [Onixeső] (1993), Abso Lut (1999), Instrumentar pentru vis [Álmok kelléktára] (2006), Infernet [Infernet] (2009), Dibuitorul de cuvinte [Szavak után tapogatózva] (2011). Egyéb megjelent munkái: La margine de mijloc [A középpont peremén], Szatmárudvari község monográfiája (2003), Istoria secretă a Sătmarului [Szatmár titkos története], Robert Lászlóval közösen (2010), Sâmbra Oilor, máramarosi népszokást érintő fotóalbum a szerző szövegeivel (2007), Oţeloaia, fotóalbum a szerző szövegeivel (2007), Povestea pălincii [A pálinka története], román-magyar-angol háromnyelvű kiadás, Robert Lászlóval közösen (2010).

Ferber Katalin

About Ferber Katalin

Ferber Katalin 1952-ben született Budapesten. Közgazdász és történész. 1993 és 2010 között Japánban egyetemi tanár volt. 2011 óta Berlinben él, legutolsó könyve Az elárult Japán (tényregény) a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg 2015-ben. Jelenleg Álomtrilógia címmel készül az újabb írása.

Fitos Adrián

About Fitos Adrián

A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem magyar szakon, majd az ELTE-n hallgattam összehasonlító irodalomtudományt. Első kötetem, a Készülődés 2018-ban jelent meg a FISz-nél. A következő, Kekék című kisregényem megjelenése az idei év második felében várható.

Forgó Dávid

About Forgó Dávid

Költő. Először a 2015-ös Szárnypróbálgatók irodalmi pályázat antológiájába került be egy versciklusa, később 2018 novemberében három verse kapott helyet az Egypercé folyóiratban. AZ ELTE magyar szakos hallgatója volt két évig. Valamennyi irodalmi stílusirányzatban megtalálta a számára kedves hangokat.

Füleki Gábor

About Füleki Gábor

Füleki Gábor, költő, kritikus. 1980-ban születtem Gyöngyösön, gyermekkorom mátrai tája, palóc népe örökre szívembe vésődött. Laktam Szegeden, Karcagon, Nagykátán, jelenleg Dabason és Gyöngyössolymoson élek. Érdeklődésem homlokterében a metafizikai-egzisztenciális költészet és próza áll. Első verseskötetem 2012-ben jelent meg, Zengő anakronit címmel. Kritikusként Weöres Sándor, Határ Győző, Pilinszky János, Báthori Csaba, Toót-Holló Tamás, Babics Imre és Rilke munkásságából születtek tanulmányaim. Szülőfalumról, Gyöngyössolymosról szóló helytörténeti könyvem Solymosunk címmel 2018-ban, Molnár Csabával közösen írott Kacúr című tragikomikus eposzunk pedig 2019-ben látott napvilágot.

About Gál Adél

1986. november 27-én született Salánkon. 2010-ben magyar nyelv és irodalom, valamint angol nyelv diplomát szerzett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Néprajzi Doktori Iskolájában folytatta. Két évig volt a Salánki Mikes Kelemen Középiskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára. 2011-től pedig a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet munkatársa, a Nagyberegi tájház programvezetője.

Gerebenics Nóra

About Gerebenics Nóra

1990-ben születtem Budapesten. A Károli Gáspár Református Egyetem szabadbölcsészet/kommunikáció szakára jártam, majd a Metropolitan Egyetemen végeztem filmdramaturgként. Novellákat és forgatókönyveket szeretek írni.

Gothár Tamás

About Gothár Tamás

"1995-ben született Csíkszeredában, jelenleg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem bölcsészhallgatója. A Helikon 2014-es irodalmi pályázatának első helyezettje emellett a VersPlatform nevű irodalmi témájú oldalt főszerkeszti."

Gráczer István Asztrik

About Gráczer István Asztrik

Húsz éves vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem kreatív írás szakirányán tanulok. Írásaimban igyekszem megmutatni a XXI. század magyar emberét és hétköznapjait a lehető legkifacsartabb és elidegenedettebb formában, pontosan úgy, ahogy egy belső szemlélődő látja, vagy éppen elszenvedi az őt körülvevő társadalom jelenségeit. A prózaírás mellett dalszövegeimmel és frissen alakult zenekarom elindításával foglalkozom.

Győri Tamás

About Győri Tamás

Elfogadás, elviselés, bekebelezés és megsemmisítés, avagy a mássággal szemben tanúsított magatartás sematikus fokozatai. De hogy a befogadás/beolvasztás bizonyos fokán álló köztes kultúrákat is árnyaljuk, elég csak arra gondolnunk, hogy az örmény örménymagyarrá, de a cigány csak magyar cigánnyá lett környezete számára. Ha a különbségek elfogadásához vezető megértésre kérdeznek rá, én a hajdani tasmániaiak drámai helyzete felől tekintek a világra.

Hadnagy Eszter

About Hadnagy Eszter

93-as, budapesti. Sose akart semmi mást, csak írni.

Hajnóczy Ábel

About Hajnóczy Ábel

1990-ben született Budapesten. Jelenleg Andalúziában él.

Halmai Tamás

About Halmai Tamás

1975-ben született. Irodalmár, korrektor. Verset, prózát, esszét publikál. Pécsett él. A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa.

Hans-Georg Gadamer

About Hans-Georg Gadamer

Hans-Georg Gadamer (Marburg, 1900. február 11. – Heidelberg, 2002. március 13.) német filozófus, a hermeneutika egyik képviselője.

Harag Anita

About Harag Anita

1988-ban születtem Budapesten. 2007 és 2011 között a PTE-BTK magyar szakán, néprajz minoron tanultam. 2010-től az ELTE-BTK indológia szakán tanulok, kreatív írás minorosként. Prózát írok, szövegeimet közölte az ÚjNautilus, a KULTer.hu és a KuPé.

Hegedűs Ágota

About Hegedűs Ágota

Székesfehérváron él, itt is született, 1966-ban. Verset, és rövidprózákat ír. Több országos pályázatot nyert, versekkel, és helyszíni tudósítással. Publikál az ÉS-ben, Műútban, Kalligramban és egyéb folyóiratokban. Az Irodalmi Sátor alapító tagja.

Hegedüs András

About Hegedüs András

1984. szeptember 14-én születtem Pécsett. A középiskola elvégzése után a Pécsi Tudományegyetemre nyertem felvételt, néprajz-történelem szakra, melyet 2014-ben végeztem el. Jelenleg a PTE-BTK „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola végzős hallgatója vagyok. Pécsett élek.

Hegyi Zoltán Imre

About Hegyi Zoltán Imre

Biciklis futár és antikvárius. Előtte raktáros, könyvesbolti eladó, könyvtáros. képesített hajós (matróz), bár hajózni igazából csak a fantáziája vizein hajózott akkor is. Ötven évesen első kötetes. Slammer. Előtte könyves blogger, olvasó, hallgató, olykor kritikus. Valaha kamaszkori elhívatott költő - produktum nélkül. Most zavarban van, és versei egy verseskötetben. Nem akar véget érni.

Hekl Krisztina

About Hekl Krisztina

1976-ban született Móron. A Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karának (most Dunaújvárosi Egyetem) informatikus mérnök-tanár angol nyelvi szakirányán szerzett diplomát. Első kötete Szabadulójáték címmel jelent meg az Ambroobook Kiadó gondozásában 2016-ban. A kötet kilenc válogatott novellájából a Playground Records Kiadó hangoskönyvet jelentetett meg 2017-ben.

Herpai Blanka

About Herpai Blanka

Herpai Blankának hívnak, 1998-ban születtem Egerben. Budapesten élek, a Kispesti Károlyi Mihály Magyar – Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban tanulok a 12. évfolyamon. Tanulmányaimat az ELTE magyar szakos hallgatójaként szeretném folytatni. Négy éve foglalkozom írással, eleinte prózaíróként, jelenleg líra és próza határán egyensúlyozva keresem egyéni hangomat. Az irodalom és nyelvek melletti elköteleződésemből kiindulva a jövőben komolyan szeretnék műfordítással foglalkozni angol, spanyol, portugál, esetleg orosz nyelveken. Célom elsősorban a forrásnyelvi országok kortárs költészetének és prózavilágának bemutatása a hazai olvasóközönségnek, de a magyar irodalom külföldi ismertségét is szívemen viselem és szeretném, ha az ehhez szükséges tudás elsajátítása után a magyarról, mint forrásnyelvről ültethetnék át mind prózát, mind lírát. 2015 óta publikálok, írásaim több helyen is megjelentek, így a Holdkatlan, Szőrös kő és az A Hetedik online szépirodalmi folyóiratok oldalain.

About Hőnyi Katalin

Reneszánsz ember a specialisták korában. Zenész. Irodalmi tanulmányai során E.A. Poe és Baudelaire életműveinek kölcsönhatását vizsgálta.

Hoppál-Kovács Edit

About Hoppál-Kovács Edit

Hoppál-Kovács Edit Győrben érettségizett, matematika-fizika szakos tanárként a budapesti József Attila Gimnáziumban tanított. Szervezetfejlesztőként, coachként tizenkét éve abban támogatja a hozzá fordulókat, hogy kreatív energiáikat felszínre hozva megtalálják az inspirációt a változáshoz. 2017 óta fotózik, amely terápiás eszköz is a coaching folyamatokban. 2019-ben kezdett el írni, élete egyik sorsfordító eseményének hatására. Jelenleg az Isten begombolta a kabátomat című, első könyvén dolgozik.

Horváth Erika

About Horváth Erika

Az írás és olvasás kiszakít bennünket abból az érzelemtől lecsupaszított kapzsi világból, ahol egyetlen mindenható, a megszerezhető tőke irányítja az elhidegült embereket. Segít örülni, átélni, megélni, emlékezni, fájni, hinni, érezni.

Horváth Eve

About Horváth Eve

Horváth Eve (1984, Nagykanizsa), költő. Az ELTE-n végzett magyar szakot, első kötete Konzol címen jelent meg (MERSZ-Könyvek, 2019). Dunavecsén él, de számos szál fűzi Budapesthez. Rövidprózákat, prózaverseket készít fotók mellé a Halszájoptika Képirodalmi Hálózatnak. Verseit közölte többek között a Műút, a Helikon, a Hévíz, a Prae, ritkábban lírakritikát is publikál. Második kötetének megjelenése 2021-ben várható, privát idegenvezetés munkacímen. Jelenleg harmadik kötetén dolgozik. 

Horváth Luca

About Horváth Luca

Még mindig nem tudom, mit írhatnék ide magamról. Amikor a nagy egészet nézem, semmi sem tűnik lényegesnek. A szövegeket, amiket olvashattok tőlem, egy kicsi, hat négyzetméteres konyhában írom. Ez a legvilágosabb helyiség a lakásban, és mindig közel a kávé. Az ablakban egy tő aloe vera, a tűlélő növényem. Az ablakon túl park, tele mogyorófával és gyerekzsivallyal, és egy hat emeletes lakóház, aminek az oldalát épp telibe süti az őszi nap. Tudom, ezek részletek. Nem tűnnek lényegesnek. De én a részéletekkel dolgozom. A nagy egész legyen csak valaki másé.

Horváth Veronika

About Horváth Veronika

Horváth Veronika 1990-ben született Győrben. Budapesten él. Gyógy-és drámapedagógiával, improvizációval és irodalommal foglalkozik. Verseit közölték Parnasszus, Tiszatáj, Ambroozia, Műhely, Új Forrás, Pannon Tükör, Napút, Sikoly, Várad, Helikon, Irodalmi Jelen, Műút online és Spanyolnátha folyóiratok. Első nyomtatott kötete a FISZ-nél jelenik meg 2017 tavaszán.

Hutvágner Éva

About Hutvágner Éva

Kritikusként és szerkesztőként színházzal, doktori hallgatóként bábművészettel foglalkozom. Verseket, novellákat írok főként, jelenleg egy Lisztidő című regényen dolgozom

About Hüvösvölgyi Márton

Valamit adni szeretnék. Olyasmit, ami megzavar néhány idegpályát az emberben, olyasmit, ami megforgat egy-két fogaskereket, olyasmit, ami legalábbis megzavar. Irodalmi tolvajkulcsot adni a képzeletnek. A rendszerváltás nyarán, Budapesten születtem. Nem tudom, mi volt korábban, ezért igyekszem nem sodródni a régi szép időket visszasíró árral. Irodalomban sem próbálok sodródni, inkább az olvasót sodrani, azt a fajtát, aki vevő némi nyelvi játékra, a szavak önparódiájára, az irodalmi szabályok, -szerepek felrúgására, megújítására. Az életben főleg a világot járom, országokat, történeteket szívva magamba, alkotóterem viszont huszonhét négyzetméter, négy fal és ezernyi post-it, főképp ősz-tél. Ha én lennék a Szépségkirálynő, világbékét kérnék… és kevesebb Fejős Évát. Ellenben néhányan azok közül, akik szerintem hathatnának mindenkire: Hermann Hesse Colum McCann Alessandro Baricco Kurt Vonnegut Ernest Hemingway Rakovszky Zsuzsa

Ilauszky Tamás

About Ilauszky Tamás

Rajz-vizuális nevelés, szobrász szakon végeztem a Pécsi Tudomány Egyetemen. Visszafogottan kiállító multimédiális művész vagyok, aki szereti a galériák, múzeumok kisebb koncerthelyszínek világát, de az utca sem rémít meg, sőt inspirál, konceptuális kőszobraim erről árulkodnak. A könyvesboltot is szeretem és a csokigyárat. Én nem vagyok link, de a linkek kezében az összes kulcs, ha meg akarsz ismerni: Tamás Ilauszky Fb. old.> fényképek > albumok; The monofog page Fb. old.; Szabad Restaurátorok Testvérisége Fb old. Király Andrással; Vanhalenológia-Van Thomas Fb. old.; Budapest Blue Fb. old. Szabó Eszter Ágnessel. A profán világban kőrestaurátorként élek.

Ilies Renáta

About Ilies Renáta

Marosvásárhelyen születtem 1987-ben. Öt éves koromtól élek Budapesten. Négy éve írok verseket. Jelenleg a belvárosban dolgozom.

Ioan Petru Culianu

About Ioan Petru Culianu

(1950-1991), román vallás-, kultúra- és eszmetörténész, filozófus, politikai esszé-író. A gnoszticizmus és a reneszánsz szakértője, a romániai sztálinista diktatúra éles kritikusa. Mircea Eliade tanítványa volt, akitől később elhatárolódott. Chicago-ban és Groningenben tanított, 1991-ben - vélhetően a román rendszerváltással összefüggésben - Chicagoban lőtték le..

About Izsák Tamás Benedek

1988-ban születet, Marosvásárhelyen él, bölcsészhallgató a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen.

Jasik Szabolcs

About Jasik Szabolcs

1991-ben születtem, Gyulán – nem kis teher onnan indulni, ahonnan Krasznahorkai László, Ambrus Lajos, Kiss Ottó, Kiss László, vagy épp Bérczesi Róbert indult. Jelenleg Budapesten élek. Írok. Verset, prózát, dalszöveget, esszét, talán regényt – de az mindig olyan korainak tűnik. A gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban, néhány diáktársammal Think Túra néven szerveztünk havi gyakorisággal irodalmi esteket, amely aztán a Szegedi Tudományegyetem falai között is megélt néhány alkalmat. Néhány verssel pályázatokon indultam, elenyésző számban díjazott is voltam, de ez másodlagos. Ami fontos: felelősségem, hogy történeteken keresztül olyasmit mutassak a világról, ami közelebb hoz minket egymáshoz és önmagunkhoz.

Jónás Dóra Rita

About Jónás Dóra Rita

1994.10.16-án, Budapesten születtem, jelenleg is itt élek a romantikus Zuglóban, de Ráckevén, a Kis-Duna partján nőttem fel. Ez a környezet összefonódott belső, képi világommal, beleszövődött az álmaimba, meghatározva az egész látás és láttatásmódomat absztrakt formáival. Már gyerekként is lenyűgözve figyeltem ezt a csodaországot, ami mindig más és más arcát fedte fel előttem. Ez a fajta Tanítás érdekel, így a Buddhista Főiskolára vezetett az utam. Az alkotásban élem meg a szabadságom, mindennapom részévé vált, mint egy meditáció. Megélhetésként az egyik legszebb szakmát, a fodrászatot tanulom. Kiskoromtól fogva rajzolok, írok, eddig többnyire a fiók őrizte a sárga lapokat. Gimnáziumi éveimben egy művészeti folyóiratban került pár elbeszélésem napvilágra, ugyanekkor „A legjobb Ady esszé díjat” elnyertem iskolánkban. Legnagyobb kritikusom Mályva, a törpenyúl, minden írásomon átrágja magát.

Joó Fanni

About Joó Fanni

1999-ben születtem Miskolcon. Kiskorom óta találok ki történeteket, tizennégy éves koromtól pedig komolyabban is foglalkozom az írással. Még sose jelent meg írásom, de nagy álmom, hogy egyszer kiadjak egy könyvet. Szabadidőmben fotózok, hímzek, koncertekre és slam poetryre járok.

Juhász Tomi

About Juhász Tomi

Zenész, dalszerző, „szövegező”. 1988-ban született. Tanulmányait az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, az ELTE-n történelem és kommunikáció szakon, valamint a Kőbányai Zenei Stúdióban végezte. Tizennégy évesen írta első dalszövegeit, de a végeredmény láttán, tizenkét évig nem próbálkozott ilyesmivel. Inkább az újságírás felé fordult. Írt a gimnáziumi iskolaújságba, gyakornokoskodott a HVG.hu-nál. Főhőse, társszerzője volt a 2013-ban megjelent Szegény anyám, ha látnám című könyvnek. 2014 őszén szerelmi bánattól „részegen” kezdett újra dalszövegírásba. Rövidesen nem csak a szerelemről, de a közösséghez való tartozásról, toleranciáról, szabadságvágyról, önmegvalósításról is írt. 2015-ben már zenei, irodalmi ambíciókkal indította el Juhász Tomi – Vaklárma nevű projektjét. 2016-ban apja születésnapjára írta meg első Emlékek bálja című novelláját. A novella mottója Sztevanovity Dusán azonos című dalszövege volt. A dalszöveg témája végül egy novella ciklus elkezdéséhez vezetett. Irodalmi példaképei, „ihletadói”: Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, Márai Sándor, Háy János, Sztevanovity Dusán.

Juhász Zsuzsanna

About Juhász Zsuzsanna

1958-ban született Sztálinvárosban. Az ELTE pszicholgia szakán végzett. Írásai az Alföldben, az Élet és Irodalomban, az Irodalmi Jelenen, a Mozgó Világban, a Nyugat Pluszban, a Pannon Tükörben, a Tiszatájban, és a Vár Ucca Műhelyben jelentek meg.

Jung István

About Jung István

1989-ben születtem. Jelenleg Felvidéken, a Selye János Egyetemen tanulok, magyar nyelv és irodalom szakon, elsőévesként. Korábban kezdtem már tanulmányokat a veszprémi Pannon Egyetemen, de be nem fejeztem. Sportszervezőként dolgoztam a kisbéri sportcsarnokban, katonaként szolgáltam Tatán, majd egy oroszlányi víztisztító cégnél dolgoztam. 2016-ban döntöttem úgy, hogy visszamegyek tanulni, hiszen eredetileg is ez volt tervben.

Kardos Eszter

About Kardos Eszter

1997-ben születtem Budapesten. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója vagyok anglisztika szakon, magyar kreatív írás specializációval.

About kawauchi

Király Csenge Katica

About Király Csenge Katica

Budapesten születtem, 2001 nyarán. A Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban tanultam. Szeretem az Örs vezér teret.

About Kirilla Teréz

Kirilla Teréz (1972, Szatmárnémeti): Vers-, esszé-, novellaírással, ill. műfordítással foglalkozik. Önálló kötete Vándorló akkordok címmel 2012-ben jelent meg a Napkút Kiadónál. Fordításában jelent meg 2011-ben Dan Stanca: Átlátszó sírok c. regénye, a Napkút Kiadó gondozásában, a Román Kulturális Intézet támogatásával.

Nárai-Kiss Dávid

About Nárai-Kiss Dávid

1992-ben születtem, jelenleg Gödöllőn élek és magyart tanítok a Református Líceum Gimnáziumban. Középiskolás korom óta írok verseket (nem sokat), és egyetemi éveimben kezdtem publikálni (több-kevesebb sikerrel). Kötetem nincs, csak reményem arra, hogy egyszer talán lesz. A tanítás mellett neveléstudományi doktori képzésen tanulok Egerben, ahol az iskolai kötelező olvasmányokkal kapcsolatban kutatok, így folyamatosan az irodalom vonzásában vagyok. Érdekel emellett az éneklés és a zene, a búvárkodás és a belga kultúra.

About Kiss Gábor

Kiss Gábor a müncheni Ludwig Maximilian Universität, Katholische-Theologische Fakultät, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézetének doktorandusz hallgatója. Míg előbbi helyen teológiai, addig utóbbinál egyházjogi tanulmányokat folytat a tudományos cím megszerzése érdekében. A Pécsi Hittudományi Főiskolán szerzett teológus diplomát 2014-ben. Jelenleg a Kalocsa-Kecskeméti Érseki Bíróság kinevezett kötelékvédője és a Pécsi Hittudományi Főiskola oktatója levelező szakon. Emellett több nemzetközi tudományos szervezetnek a tagja, illetve a Magyar Egyházjogi Bibliográfia szerkesztője. Kutatási területe II. Vatikáni Zsinat és az egyházjog kapcsolata.

Kovács Ádám Máté

About Kovács Ádám Máté

Amatőr színészként, gitáros kántorként, karnagyként, költőként, színdarabíróként, zeneszerzőként tevékenykedem, a Kultúra Lovagrendje pedig „A települések életminőségének fejlesztéséért” a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntetett ki 2020. január 18.-án.

Kovács Eleonóra

About Kovács Eleonóra

Kovács Eleonóra (1989) Szalóka, Kárpátalja. Az Ungvári Nemzeti Egyetemen 2012-ben szerzett diplomát (történelemtanár). Jelenleg a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájának hallgatója. Az Ungvári Nemzeti Egyetemen a Magyar történelem és európai integráció tanszék munkatársa. Kutatási területe Przemysl első ostromához kötődik (1914-15).

Kovács Gergely

About Kovács Gergely

1977-ben Debrecenben született. Általános iskolai tanulmányait a Debreceni Tanítóképző Gyakorló Iskolájában kezdte, majd a Csokonai Gimnáziumban folytatta. Diplomát a Debreceni Egyetem Tanítóképzőjében szerzett 2000-ben, majd később elvégezte a Bálint György Újságíró Akadémia újságíró szakát. 2002-től 2007-ig a debreceni Csokonai Színház kórusában hivatásos énekesként dolgozott. 1999-től tagja volt a debreceni Kuckó Művésztanya színtársulatának, akikkel számos népszínművet vittek színpadra, illetve filmeket is készítettek, melyek közül négyet is bemutattak a Magyar Filmszemlén. 1999 és 2003 között billentyűse volt a Shutdown nevű rockzenekarnak, akikkel rendszeresen koncerteztek Debrecenben és vidékén. Dalszerzőként saját dalait is előadta pár alkalommal. 2005-ben lett a derecskei Fiatal Alkotók Közösségének tagja, film és zenekritikái megjelentek a FakTúra kulturális folyóiratban. 2007-ben Budapestre költözött, ahol egyik népszerű napilap internetes rovatát szerkesztette. 2009-től külföldön él. Anglia, Skócia, Olaszország és Wales után 2017 tavaszától Dublinban telepedett le. 2015-ben kezdett el novellákat írni. 2017-ben a színjátszáshoz is sikerült visszatérnie, a dublini Magyar-Ír Színházban játszik.

Kovács Kinga Tünde

About Kovács Kinga Tünde

Született 1992. 01. 25.-én, Nagyenyeden. "Mindig bízott is benne, anélkül hogy sokat gondolkozott volna fölötte, hogy valamilyen különb és rejtelmesebb megértés köti össze az egyik embert a másikkal, mint a szavak és a cselekedetek." (Ottlik Géza: Iskola a határon)

About Kovács Krisztina Rita

Kovács Krisztina Rita; A PTE- BTK magyar alapszakos, színháztudomány- és alkalmazott irodalomtudomány szakirányos hallgatója. 2012 őszétől a Kerényi Károly Szakkollégium tagja. Számos konferencián részt vett, és előadott. Főbb kutatási területe az antik görög dráma. Érdeklődési köréhez tartozik az ógörög nyelv és kultúra, valamint a kortárs táncművészetek. Jelenleg a színész, illetve a táncos testének reprezentálásával foglalkozik.

Kovács Panka

About Kovács Panka

Kovács Panka vagyok, 2000. IX. 27-én születtem Budapesten. Jelenleg a Baár-Madas Református Gimnázium diákja vagyok, jövőre fogok érettségizni. Legelső versemet 3-4 éves koromban írhattam, a pirítós kenyérről. Azóta életemnek nagyon fontos része lett az írás, hiszen ez az önkifejezés egy olyan csatornája, amely mindenki számára elérhető és értelmezhető. Szavakból épít hidat az emberek között. Az írás mellett a zene, a színház és az előadóművészet is nagy szerelmem. A Nemzeti Galéria Képtári Történetek pályázatától kezdve a Szárnypróbálgatók antológián át az FKF Gyerekrajz-és Szépíró Pályázatáig mindenhol próbáltam színeset alkotni. Reménykedem benne, hogy egyszer az én verseim is hidat képeznek majd valakik között.

Kovács Sándor

About Kovács Sándor

1967-ben született Komlón, jelenleg Budapesten él. Építészetet tanult, most egy csomagoló cégnél dolgozik. Ez a második publikációja, az első a Kulter.hu-n jelent meg.

Kovács Újszászy Péter

About Kovács Újszászy Péter

A nevem Kovács Újszászy Péter. 1996 decemberében születtem Kolozsváron, ahol ma is élek. A BBTE BTK magyar-angol szakán végeztem 2019-ben, jelenleg mesterszakos vagyok ugyanott. Szeretem a tengerimalacokat, a tyúkokat és az ölebeket, de kitűnően egyezem a macskákkal, szárazföldi teknősökkel és csodák csodája az emberekkel is. Szépirodalommal komolyabban 2017 óta foglalkozom, elsősorban verset és recenziót írok. Az irodalmári szerepkör mellett előadóművészként is tevékenykedem.

Krisztina Emese

About Krisztina Emese

A fantáziám nélkül nem tudok élni, ezért mindent megteszek, hogy tudjak vele élni. Minden történet, minden esemény valahol, valamikor egy megírandó szöveggé, lerajzolandó rajzzá változik, ami önmagát alkotja a kezeimmel.

Kupihár Rebeka

About Kupihár Rebeka

19 éves egri diák vagyok, a kezdetektől fogva megszállottja az irodalomnak. 2015 óta publikálok hazai folyóiratokban.

Kurcz Ádám István

About Kurcz Ádám István

(Budapest, 1982) irodalomtörténész, nyelvész. Identitás és történelem Gion Nándor prózájában című disszertációját 2015-ben védte meg. Legtovább az MTA Nyelvtudományi Intézetében dolgozott szócikkíróként, jelenleg a Magyar Nyelvstratégiai Intézet munkatársa. Írásai számos napilapban és folyóiratban megjelentek; az itt közölt írás az első szépirodalmi próbálkozása.

László Szabolcs

About László Szabolcs

1987-ben születtem Nagyenyeden (Romániában), egyetemi tanulmányaimat Kolozsváron, Bukarestben és Budapesten végeztem, aminek következtében a bölcsész és a társadalomtudós valamiféle kombinációja lennék. Amúgy prózát és tanulmányokat írok, angolból és románból fordítok, és rendszeresen jelennek meg kritikáim. Jelenleg a CEU Press munkatársa vagyok

Lavati Bettina

About Lavati Bettina

Lavati Bettina vagyok, kislány korom óta szeretek verseket, pársorosakat írni. Kedvenc szórakozásom a regényolvasás, valaki filmet és sorozatokat néz, én felcsapok egy könyvet, igazi moly vagyok. Szeretek utazni, új városokat, országokat felfedezni - ha van egy tervem, s valami mellé megy, akkor azt katasztrófának élem meg. Nagy vágyam hangversenyekre járni, elbűvöl a komolyzene. Kedvenc költőm Fodor Ákos, igazi mesterműveknek tartom a verseit.

Lengyel János

About Lengyel János

Lengyel János, történész, író, újságíró, humoralista, 1973. június 20-án született a kárpátaljai Beregszász városában, ami akkor a Szovjetunióhoz tartozott, ma Ukrajna része. 1990-ben érettségizett a magyar tannyelvű 4. számú Beregszászi Kossuth Lajos Középiskolában. 2011-ben végzett az ELTE BTK történelem szakán. A Kárpátalja.ma és a Kárpátinfo című lapok budapesti tudósítója. Az Együtt, a Búvópatak, az Újnautilusz, az Agria, a Magyar Múzsa, a Partium és a Kárpátaljai Hírmondó állandó szerzője. Publikációi jelentek meg: a Magyar Napló, a Bárka, az Aracs, a Havi Szemle, az Újhegyvidék, a Tárogató, a Kláris, az Irodalom Visszavág, a Zempléni Múzsa, a Szózat, a Nyelvünk és Kultúránk, az Árkád, A Hetedik, a Litera.hu, a Várad című folyóiratokban. Tagságok: Magyar Írószövetség, Magyar Újságírók Közössége, Kárpát-medencei Újságírók Egyesülete, Unitárius Alkotók Társasága. (Mitracsek Úr Baráti Köre) Díjak • 2006-ban elnyerte az Együtt Prózai Nívó-díját. • 2007. Együtt nívó-díj tanulmány-esszé kategória. • 2012. A Nemzeti Újságírásért díj bronz-keresztje. Legutóbb megjelent kötete: Feltámadás Beregszászon. Mitracsek úr visszatér. Intermix Kiadó. Ungvár-Budapest, 2019

About Lévay Szabina

Budapesten születtem 1986-ban. Az első szerzeményem édesapámnak készült a születésnapjára. Négy évesen felálltam a kisszékre, és elmondtam neki egy verset, amit akkor találtam ki. Azóta a mesélés felé fordultam és rengeteg történet megszületett bennem, amit szeretnék elmesélni a világnak. Biatorbágyom lakom. A hobbim és szenvedélyem az írás.

Lipp Márta

About Lipp Márta

1948-ban születtem Balatonfőkajáron. Tudományos kutatóként dolgoztam a Művelődéskutató Intézetben és jogutódjaiban (utoljára Nemzeti Művelődési Intézet). Az elmúlt tíz évben érdeklődés kutatással és az érdeklődésfejlesztés gyakorlatával foglalkoztam. Két éve fordítok verseket olasz és portugál nyelvből. Saját verseket - egy rövid időszakot leszámítva a kétezres évek elején – másfél éve kezdtem el írni. Fordításaim és verseim eddig a Litera- Túra Irodalmi és Művészeti Magazinban-, ill. Folyóiratban, a Szőrös Kő Online-on és Folyóiratban, valamint a Napút Online-on jelentek meg.

Lipták Ildikó

About Lipták Ildikó

1972-ben született Gödöllőn egy nyolcgyerekes család legkisebbjeként. Három kamasz fiú anyukája. A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ alapító tagja, színész-drámatanár, pedagógia szakos bölcsész, tanár. Olvasható még novellája a Kortárs Online, a Liget és a Szitakötő szépirodalmi rovatában.

Lovas Sz. Judit

About Lovas Sz. Judit

Lovas Sz. Judit (korábban: Lovas Szilvia Judit) néven jelennek meg írásaim. Eddigi munkáimat az Amúgy, a Vörös Postakocsi, FÉLOnline, Napút és az ÚjNautilus közölték online felületen, vagy nyomtatott kiadásban. A versírás mellett a próza, szorosabban a regény műfaja áll közel hozzám.

Luterán Lajos

About Luterán Lajos

Luterán Lajos 1992-ben született Miskolcon. Jelenleg Budapesten él. A Semmelweis Egyetemen tanul. A Szöveggyár és a Gömbhalmaz irodalmi csoportosulás tagja. Szövegei a Műútban, a Dűlőben, és a FÉLonline-on jelentek meg. Kedvenc költői az elméleti fizikusok.

Makai Máté

About Makai Máté

Veszprémben született 1986-ban, Budapesten él. Az ELTE BTK Irodalom- és kultúratudomány mesterszakán végzett 2012-ben, jelenleg ugyanott doktorandusz hallgató, gondolatai a jelenlét értelmezései körül forognak. Irodalomkritikát rendszeresen publikál online és nyomtatott sajtóban, szépirodalommal is kísérletezik

Mihály Édrienne

About Mihály Édrienne

Kazincbarcikán születtem, Miskolcon ténykedem. Eddig a Kalligram és a Műút publikálta írásaimat. Momentán regénykezdeménnyel foglalatoskodom, immár a harmadikkal, bár nehézkesen megy, talán a struktúra hiánya teszi. Tavaly egy tehetségkutatón nyertem első helyet, azóta csupán sodródom.

Mikházy Bence

About Mikházy Bence

1997-ben születtem Szegeden. A víz kisgyermek korom óta meghatározó szerepet tölt be életemben; ötévesen kezdtem el úszni, a vízilabdát pedig több mint tíz évig versenyszerűen űztem. A Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium magyar- spanyol kéttannyelvű osztályában érettségiztem 2017-ben. Fél évvel korábban megnyertem a Dugonics Társaság Tömörkény István 150. születésnapjára kiírt novellapályázatát, ezen felül publikáltam a Félonline és a SzegediLap elektronikus hasábjain. Jelenleg Budapesten élek.

Mikola Emese

About Mikola Emese

Nagyváradon születtem 1974-ben. Magyar–német szakot végeztem a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemen. Jelenleg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Ökumené doktori iskoláján a régi vallásos irodalmi szövegek terápiás alkalmazásából írom a kutatásomat. Van egy felnőtt lányom, aki a római konzervatórium ösztöndíjasa. Publikáltam a Korunkban, Helikonban, Transindexben, Diákabrakban, Géniuszban, Literában, Református Családban, és a Váradban saját írásokat is, de főleg recenziókat. 2018-ban jelent meg Félrehallgatások című regényem a Holnap Kiadónál.

Majláth Ákos

About Majláth Ákos

Majláth Ákos 1996-ban született Nyíregyházán. Egy kis faluban, Apagyon nevelkedett. A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumba járt. Jelenleg az ELTE pszichológia szakos hallgatója. Verseket két éve ír.

Mohácsi Árpád

About Mohácsi Árpád

Író, költő, tanár, fordító, műfordító, Fernando Pessoa magyar tolmácsolója, a Karakter blog szerkesztője

Mohai V. Lajos

About Mohai V. Lajos

(1956, Nagykanizsa). József Attila-díjas író, költő, esszéista.

Molnár Zsófia

About Molnár Zsófia

Marosvásárhelyen születtem, magyar irodalmat és németet tanulok Kolozsváron.

Móricz Zsigmond

About Móricz Zsigmond

Móricz Zsigmond magyar író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom legismertebb alakja.

Moskovits Péter

About Moskovits Péter

Moskovits Péter vagyok és inkább bloggernek tartom magam, mint nyugdíjasnak. A ˇˇkerekasztal"- t közel két éve hoztam létre, mint egy szabadelvű közéleti fórumot. Határozott meggyőződésem, hogy ennek a gyülölettől szabdalt társadalomnak mérhetetlenül nagy szüksége van a párbeszédre, ami sajnos egyre ritkább. Tenni szeretnék,hogy ne csak egyre inkább bezárkozva, mindnyájan csak a saját kommunikációs "buborékunkban" beszélgessünk egymással. A "buborékok" falait addig kell szerintem feszegetni amíg azok egyszer csak elpattannak és a városi és falusi, liberális és konzervatív, hívő és ateista emberek már egymással is képesek szóba állni. Ennek pedig egyszerű a feltétele - ismerjük meg egymás gondolatait, érveit, problémáit és örömeit. Ebben próbálok meg segíteni ismerőseimmel és barátaimmal a "www.kerekasztal-mp.hu"-n

Mussó Erika

About Mussó Erika

1995-ben születtem Nyíregyházán. Ma már a fővárosban élek, a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok angol szakon, mellette szeretettel írok és fordítok, amikor az időm engedi.

About Novák Aliz

1990-ben születtem Miskolcon. 2010-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán magyar-kreatív írás szakon tanulok. Prózát és verset írok.

Oláh András

About Oláh András

Oláh András (1959 - Hajdúnánás) Költő. A Magyar Írószövetség tagja.

Ondrejcsák Eszter

About Ondrejcsák Eszter

1985-ben született, az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója. Tornalján él.

Páji Gréta

About Páji Gréta

1989-ben születtem Sátoraljaújhelyen. 2010 óta részt veszek az MTA-ELTE Hálózati Kritikai Szövegkiadás Kutatócsoport Kosztolányi kritikai kiadáshoz kapcsolódó forrásgyűjtő munkálataiban. Kritikákat 2012 óta publikálok, melyek az Újnautilus, az Apokrif Online és a Spanyolnátha felületein, illetve az Apokrif nyomtatott verziójában jelentek meg. Jelenleg az ELTE-BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok.

Papp Kristóf

About Papp Kristóf

21 éves kommunikáció hallgató vagyok az ELTE-n. Filmkritikákat is írok.

Papp Sára Írisz

About Papp Sára Írisz

1992-ben született Debrecenben. 2014-ben a Debreceni Egyetem magyar-kommunikáció alapszakán szerzett diplomát, de eddigi tanulmányaiból fél évet a Groningeni Egyetem magyar szakán töltött. Jelenleg magyar nyelv és irodalom, valamint magyar-angol szakfordító szakon tanul. Tagja a DETEP-nek és a Hatvani István Szakkollégiumnak. Szakmai érdeklődésének a homlokterében a régi irodalom és premodern művészetelmélet áll.

Parragi Eszter

About Parragi Eszter

Teaházi, kávéházi, kocsmai és éttermi felszolgáló, konyhai kisegítő,tanár, cipőbolti eladó, szüreti munkás, takarítónő, hegy- éssziklamászó, napközis tanító, fétisklub-táncosnő, profiautóstoppos, amatőr emigráns, üveggyűjtő, táncelmélész és-gyakorlász, váratlanul felbukkanó utcai attrakció, buszmegállóiverekedések hőse és színházazegészvilág. Sokrétűeltévelyedései közben írta a Mire gondol az ember hagymavágásközben című összesművét. Vérnyomása alacsony, pulzusa magas,38-as sztepcipőt hord. Önmagát egyedül neveli. Állampolgárságáttekintve: ír. Neme: fontos. Kora: nő.

Pege Ibolya

About Pege Ibolya

Pege Ibolya (1987). Keramikusként végzett. Három éve ír verseket, melyeket közölt többek közt a Műút, Kalligram, Contextus, Partium. Az egykori JAK-tagja. Jelenleg első kötetén dolgozik.

Persányi Norina

About Persányi Norina

Budapesten születtem. A SZTE magyar–angol szakán végeztem. Jelenleg Budapesten élek. Évekig újságíróként dolgoztam, most gimnáziumban vagyok tanár.

Petrozsényi Nagy Pál

About Petrozsényi Nagy Pál

1942. január 14-én született a „Kincses” Kolozsváron. Apja református lelkész, édesanyja pedagógus. Iskolai tanulmányait a Hunyad megyei Petrozsényban, a főiskolait pedig Marosvásárhelyen, román-magyar szakon végzi. Következő fontosabb s egyben legutolsó romániai állomása: Nagyvárad. Itt kapcsolódik be először az irodalmi életbe. Az elnyomó Ceauşescu-rendszer miatt 1987-ben Magyarországra repatriál. Többnyire ide ír: Börzsönyi Helikon, Káfé Főnix, Hetedhéthatár, Magyar Irodalmi Lap, Eirodalom, Szózat. Eddig megjelent kötetei: Nagy Pál: Az én német nyelvtankönyvem (Novum Verlag, Sopron, 2008) Túrós puliszka (Ad Librum, Budapest, 2009) stb. E-mail-címe: gyanlap@hotmail.com

Pillér Emília Réka

About Pillér Emília Réka

A szerző blogja: pilleremi.tumblr.com

Pintér Kitti

About Pintér Kitti

Kecskeméten született 1995 júniusában. Szívesebben született volna novemberben, de túl türelmetlen volt. Szereti a verseket, az őszt, és élni is.

Pula Ferenc

About Pula Ferenc

Pula Ferencnek hívnak, 35 éves vagyok és Budapesten élek. Nagyjából a gimnázium óta írok verseket, de az elmúlt 7-8 év tekinthető igazán aktívnak, illetve mondhatni a stílusom is ebben az időszakban alakult véglegessé. Többnyire kortárs költőket olvasok, szeretem a szabad verseket, haikukat és az igényes slam poetry-t.

Móra Regina

About Móra Regina

1977-ben születtem. Szabadkán élek a családommal. A szabadkai Politechnikai Iskola magyartanára vagyok. Tanítok és tanulok, hiszen folyton rádöbbenek, hogy mennyi mindent nem tudok. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnökségi tagjaként szervezéssel is foglalkozom. Ha van időm, írok. Az évek során alakult ki írásmodorom, amely megfelel a habitusomnak, és amellyel közölni szeretek és tudok. Folyóiratokban, antológiában jelentek meg kisprózáim. Regényeim: Peremlakók; Pöttömváros. Verskötetem: Színek.

Reichenberger Dániel

About Reichenberger Dániel

Reichenberger Dániel 28 éves, Budapesten született, ma is ott él. Dolgozott eladóként, újságíróként, színházban, 15 éve ír. Kedvencei a kortárs magyar irodalom, emellett nagy sport- és gasztrorajongó - az evés-rész már remekül megy neki.

Réman Zsófia

About Réman Zsófia

1991-ben születtem Kolozsváron. Győrben és Budapesten végeztem fuvolaművészként, jelenleg Budapesten élek. Verseim jelentek már meg a dunszt.sk-n.

Rojik Tamás

About Rojik Tamás

1988-ban születtem Kecskeméten. A magyar-történelem alapszakot Szegeden végeztem, majd a tanári mestert az ELTE-n. Jelenleg egy budapesti középiskolában tanítok. A prózaírás és olvasás számomra olyan életstílus, ami mellett még soha nem unatkoztam. A fikció és a valóság közötti határok elmosódása minden szabad percemben le tud nyűgözni.

Rónoki Bertalan

About Rónoki Bertalan

1997-ben születtem, téli gyerek vagyok. Pécsett élek a kezdetektől fogva. Az irodalommal csak nagyon későn találkoztam diszlexiám miatt, talán ezért húz a szívem annyira a versekhez. A PTE-en tanulok szociológia szakos hallgatóként. Egy hatalmas álmom az, hogy kipróbáljam magam dalszöveg írásban. A jövőben a szociológia mellet szeretnék az írással komolyabban foglalkozni.

Salah Rana

About Salah Rana

1987-ben születtem Budapesten, jelenleg a Károli Gáspár Ref. Egyetem MA. Irodalom- és kultúratudomány végzős hallgatója vagyok, emellett a FISZ gyakornoka.Az irodalmon belül főbb érdeklődési köröm a posztmodern és kortárs magyar prózairodalom.

Sándor Zoltán

About Sándor Zoltán

1973-ban született Nagybecskereken. Az Újvidéki Egyetem Jogi Karán folytatta tanulmányait. A Magyar Szó napilap munkatársa és a Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője. Eddigi munkásságát Herceg János Irodalmi Díjjal jutalmazták. 2011-ben Gion Nándor prózaírói ösztöndíjat kapott. Napjainkig négy önálló kötete jelent meg, a legutóbbi 2006-ban, eMese címmel. Szabadkán él.

Sárkány Dóra

About Sárkány Dóra

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció mester szakos hallgatója, aki szabadidejében ír. Sok minden érdekli, többek között az újságírás, a világ bejárása és az unikornisok. Még nem jött rá, hogy lehet ezt a hármat jövedelmezően összekötni.

About Serestély Zalán

Keresem a nyelvet, ami már annyira elhangolt, hogy nem fordítható köpködésre. Családom legújabb tagjától tanulom kutyául érezni magam – vele félni a bádogszuszogást, motrok elszabadult hangját, élni a szabadság sokféleségéből bár annyit, ami a póráz két vége között megfér, szeretni téged, aki meglophattál egy doboz indometacinnal. Országútimmal visszatalálni tegnapi keréknyomomba, élvezni a borzadást, ha elmosta az eső; egy pillanatra csak a tüdő feszességében, a genny lüktetésében önazonosnak lenni. S van még a foglalat – hogy Serestély Zalán –, s amit Borgestől tanulok, hogy a figyelem végtére mindig halál, innen vonzalmunk intimitása. Hogy tudni mi lesz, és nem tenni semmit – lezárni e sorokat most; holnap – mint annyiszor – szégyellni a pátoszt.

Simkó Csilla

About Simkó Csilla

1991-ben születtem Nyíregyházán. 2009-ben érettségiztem a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, majd tanulmányaimat a Debreceni Egyetem anglisztika alapképzési szakán folytattam. 2015-ben angol nyelv-történelem szakos tanári oklevelet szereztem, ezt követően pedig felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolába. Kutatásaim során főként irodalmi források tükrében vizsgálom a nőképeket és a női szerepeket a görög antikvitásban.

Solymár András

About Solymár András

Solymár András vagyok, író, mellékállásban pszichológus ( a sorrend változó, igazából). 1992-es évjárat, kimondottan száraz, igencsak savas, gondos szemek számára salakos. Nincs gyümölcs, sem méz jegy, néha dohány, de az sem markáns. Hogy is lenne, mikor fiatalkoromat egy kisváros lagymatagában töltöttem, hol könyvekbe, hol magányba menekülve. Régen volt már, hogy írásra adtam a fejem, el is kaptam hamarjában, félve, hogy leharapja. Azonban tudjuk, futni lehet, de nem érdemes. Ismét nekiveselkedtem ennek a talán égig, talán csak a szilvafa tetejéig érő, ködbe vesző létrának, rettegve a korhadt fokoktól. Weboldal: www.solyomfeszek.com

Soós Ádám

About Soós Ádám

Vegan vagyok. Kicsit állítólag pokróc. Szeretem a tofut.

About Sörös Borbála

Sörös Erzsébet Borbála (szül. 1989, Dunaújváros) az SZTE-BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola Neolatin irodalom programjának hallgatója. Minden egyszerre érdekli.

Sóti Ármin

About Sóti Ármin

Sóti Ármin (1998, Hatvan). Egzotikus érzetek, halvány suttogások, elillanó képek - célja a tünékeny világ megörökítése.

Stermeczky Zsolt Gábor

About Stermeczky Zsolt Gábor

1992. Budapest. Főleg Rákospalota és Újpest határmezsgyéje. Zene, színház, irodalom. Költő, író, kritikus, hobbizenész, durván alkalmi slammer. Megjelent könyve: Tévedések tárgya (2018, Scolar, verseskötet).

Szabó Dárió

About Szabó Dárió

(1996) a pécsi bölcsészkaron végzett magyart és filozófiát. Diákkorában a prózaköltemény műfaji és elméleti anomáliái, valamint Tar Sándor prózaművészete foglalkoztatta. 2 évig szerkesztette az Új Bekezdés online kulturális felület szépírásait. Számos laphoz ír film- és sorozatkritikákat (a Filmválasz blog társ-alapítója). Korábban volt már versközlése a Tiszatáj és a Hévíz folyóiratokban is többek között.

Szabó Fanni

About Szabó Fanni

Szabó Fanninak hívnak, 1999-ben születtem Dombóváron, Tamásiban éltem, ahonnan Siófokra vándoroltam naphosszakat, gimnáziumi éveimben. Budapestre kerültem, az ELTE Bölcsészettudományi Karára, ahol már két éve tanulok, jelenleg történelem szakon. A versírásban Milan Kundera, Hernádi Gyula prózája, Tornai József és Osztojkán Béla versei inspirálnak.

About Szabó Szabina

Dunaszerdahelyen, Szlovákiaban születtem. Közgazdaságtant tanultam. 13 éve külföldön élek. Érdekelnek az emberi sorsok, azok apró, láthatatlan mozgatórugói. Döntésképtelenségünk és gyarlóságaink, belső világunk gazdagsága és korlátoltsága. Kettőségünk. A változó és a változatlan.

Száva Csanád

About Száva Csanád

Száva Csanád (1979) A kolozsvári BBTE filozófia szakán egyetemet, majd PhD-t végzett. Versei és prózái megjelentek a Napútban, Hídban, a győri Műhelyben, a KULTer-en, a Zempléni Múzsában, az Irodalmi Jelenben, a Szőrös kőben, a Hitelben, az Ambrooziában, a Vörös Postakocsiban valamint más lapokban, portálokon és antológiákban. Többször is nyert különböző irodalmi pályázatokon, 2016-ben a Napkút kiadó Cédrus-pályázatán a kiemelt díjazottak közé került. Rendszeresen közöl tanulmányokat, recenziókat, főként filozófia tárgyú kötetekben és szaklapokban (Többlet, Erdélyi Múzeum stb.). Tagja az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaságnak. Kolozsváron él.

Szegedi Réka Panna

About Szegedi Réka Panna

Nem vetem én meg a nyelvtant,/ hobbim a rajz, meg az írás,/ dúros-mollos a hét,/ koncert nékem a lét. Hmm... úgy három éve. Különben Gyulán születtem, 2004-ben, itt is kezdtem el írogatni, majdnem iskolám, a Gyulai 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola falai között, magyartanárom, Tóthné Bodó Mária inspirálására pedig nemcsak elkezdtem, hanem folytattam is. Idén ballagtam, a "volt nyolcadikosság" akaratlanul is átitatja a nemrégi írásaimat. Tanulmányaimat a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban fogom folytatni, Békéscsabán. Nagy kedvencem a Kaláka zenekar, a példájával magam előtt kezdtem el Arany- és saját verseket is megzenésíteni.

Szeles Judit

About Szeles Judit

1969-ben született Csengeren. A nyíregyházi tanárképzőn és a debreceni egyetemen szerezte diplomáit. A debreceni Egyetemi Életnél és a Sárvári Diákköltők és Diákírók Találkozóján kezdte pályáját. Alkotásai magyar és külföldi lapokban, antológiákban jelentek meg, valamint a Magyar Rádióban hangzottak el. Rendszeresen publikál a győri Műhelyben és a zalaegerszegi Pannon Tükörben. 2003 óta a svédországi Strömstadban él. Csoportos kiállításokon vett részt Strömstadban, Göteborgban és Oslóban. Első verseskötete Ilyen svéd címmel jelent meg a FISZ-nél 2015-ben, második Szextáns címmel a Magvető-JAK kiadóknál. A www.panno.se szerkesztője.

About Szerencsés Kristóf

Szakvélemény: vizsgálatot végeztünk Szerencsés Kristóf (szül. 1992. IV. 7, anyja neve: Pál Andrea, lakik: 2100, Gödöllő) 22 éves kezeltünkkel. Kristóf súlyos betegségben szenved, írónak képzeli magát. Jelen kontrollvizsgálat – figyelembe véve a Nevelési Tanácsadó véleményét – lehetetlennek tartja, hogy valaha is író váljék belőle. Gyermekkorában több író is hatással volt rá, köztük Móra Ferenc és Karl May, de mindez nem tartott sokáig. A házkutatás során két teleírt füzetet találtak tíz évvel ezelőttről, melyekben kritikán aluli meséket kezdett el írni, ez is volt a füzetek címe „Kritikán aluli mesék”. Ha más nem volt, szavakat írt egymás mellé összefüggéstelenül, mely súlyos elmezavarra utal, ugyanakkor pozitívumként hozható fel az említett füzetek angol tartalma, melyeket másolt és írt, feltehetőleg nagy előnyt szerezve ezzel az angol tanulásban. A hetedik osztály év végi bizonyítványa mellé elnyerte a „Jó viccet mondott órán” díjat, melyet egy Robert Merle könyvvel jutalmaztak. A francia író nagy hatással van a személyiségére. A terápia részeként, csoportfoglalkozásainkon kiderült, hogy más írók hatása alatt is áll, például az amerikai John Updike. Kedvenc magyar költője Arany János, kedvenc novelláit Kosztolányitól olvasta. Ezeken a foglalkozásokon Kristóf intelligens, jó magaviseletű, a verekedésekbe nem szállt be. Valószínűsíthető, hogy szökésekor magával vitte számos kéziratát, és egyetemistának adja ki magát, az ország felsőoktatási intézményeit már értesítettük.

Szerényi Szabolcs

About Szerényi Szabolcs

1986-ban született Nyíregyházán, majd az ugyancsak nyírségi Újfehértón nőtt fel. Jelenleg Budapesten él, a reklámmal és médiával foglalkozó Kreatív magazin főszerkesztő-helyettese. A Fiatal Írók Szövetsége alkotói pályázatának második helyezettje próza kategóriában, első novelláskötete 2017 májusában jelenik meg Éhség címmel. Írói oldala: https://www.facebook.com/szerenyiszabolcs.author/

Szeverényi Orsolya

About Szeverényi Orsolya

"Mikor megszülettem, mindenki azt gondolta rólam, hogy csecsemő vagyok. Azóta ezen a vélekedésen sikerült valamennyit változtatnom. Életrajzom nem túl érdekes, ugyanazt csináltam, mint mások, csak engem többször rúgtak ki. A legbüszkébb a Magyar Televízióból való kirúgásomra vagyok, hiszen nem akárhova nem mehettem be többször. Zenei és irodalmi pályafutásomról szívesebben nyilatkoznék, de nem fogok, mert nincs." Ez volt a vicces bemutatkozásom, ami azért vicces, mert igaz. Komolyan véve Szeverényi Orsolya vagyok, Szegeden születtem, Békéscsabán nőttem fel, hat éve élek Budapesten. Angol BA szakos, magyar minoros tanulója vagyok a Károli Gáspár Református Egyetemnek. Hobbim a zenélés: dalírás, éneklés, gitározás. Ezzel kapcsolatban volt már több fellépésem az országban: önálló zenés stand-up est, fellépés a Lenolaj zenekarral, valamint vokalistaként a Dobszerda népzenei együttessel. Jelenleg a Tündér zenekarban zenélek. Írásaim megjelentek a SZTEreo nevű diáklapban, és a könyvmegálló.hun.

Szijj Márton

About Szijj Márton

1995-ben született Szombathelyen, jelenleg Budapesten él. Szabad bölcsész a Károli Gáspár Református Egyetemen, és a Társadalomelméleti Kollégium hallgatója. Verseket 13 éves kora óta ír. Publikált a Ligetben, a Műúton és a Félonline-on. Tagja a József Attila Körnek.

Merva Attila

About Merva Attila

1978-ban születtem Dunaszerdahelyen. Az SJE Tanárképző Karán végeztem magyar nyelv és irodalom - történelem szakon 2011-ben, majd ugyanott szereztem PhD-fokozatot 2014-ben irodalomtudományból. Jelenleg Pozsonyban élek, elsősorban kortárs szlovák költők műveiből fordítok (Mária Ferencuhova, Michal Habaj, Katarína Kucbelova), illetve Jókai areális kapcsolatainak feldolgozását folytatom.

Szőke Dorina

About Szőke Dorina

1996-ban született Kiskunhalason. A Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakos hallgatója. Írását közölte eddig az ÚjNautilus és a Napút Online.

Sztojcsev Szvetoszláv

About Sztojcsev Szvetoszláv

1959-ben születtem Gabrovóban, Bulgáriában. Magyar–finnugor szakon végeztem a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1985-ben, azután 1990-ig több szófiai újság munkatársa voltam. 1990-ben költöztem Magyarországra. Békéscsabán élek, 1991-től 2006-ig a Csabai Mérleg című városi lap felelős szerkesztőjeként dolgoztam. Magyarul és bolgárul írok szabadverseket, rövid- és versprózát, írásaim a Tiszatáj, Polisz, Napút, Képírás, Bárka, Barátság és Haemus című folyóiratokban jelentek/jelennek meg. Eddigi köteteim: Gondolkodó lét (1994, Tevan Kiadó), Kandallótűz (1996, Szrebaren Lav), Hajnali ösvények (1999, Tevan Kiadó), Credo (2005, Napkút Kiadó), Vaku (2014, Napkút Kiadó), Üvegrajz (2019, Cédrus Művészeti Alapítvány).

Takács Éva

About Takács Éva

1990.09.20. Győr, Tét, Budapest. ELTE magyar BA, művelődéstudomány, szerkesztői ismeretek. Jelenleg összehasonlító irodalom- és kultúratudomány MA. Kritikák: 2011 óta.

About Takács Éva Mezey Alexa

MEZEY ALEXA: Pécsett született, egyetemi tanulmányait az ELTE magyar szakán kezdte meg, itt szerzett diplomát, jelenleg az ELTE irodalom- és kultúratudomány mesterképzésére jár. Kritikái különböző folyóiratokban 2012 óta jelennek meg. TAKÁCS ÉVA: 1990.09.20. Győr, Tét, Budapest. ELTE magyar BA, művelődéstudomány, szerkesztői ismeretek. Jelenleg összehasonlító irodalom- és kultúratudomány MA. Kritikák: 2011 óta.

Tamás Kincső

About Tamás Kincső

Tamás Kincső Csíkszeredában született 1982-ben. Képzőművészeti iskolában, majd a Márton Áron Gimnáziumban tanult, érettségi után a Marosvásárhelyi Gyógyszerészeti Egyetemen szerzett diplomát, később Kolozsváron klinikai gyógyszerészként szakosodott. A Baróti hegység lábánál, a Kovászna megyei Sepsikőröspatakon telepedett le. Egy regény, Huszonkilenc nap (huszonkilenc sorsfordító nap a mai Erdélyből) és egy fejlődési regény (Lilith) keresi az utat az olvasóhoz.

Tarcsay Zoltán

About Tarcsay Zoltán

1987-ben született Budapesten. 2012-ben végzett az ELTE Irodalom- és kultúratudomány szakán. 2008 és 2012 között az Apokrif folyóirat szerkesztője, azóta munkatársa. 2018-ban jelent meg Gólyák és rétesek című műfordításkötete Norman Jope verseiből. Prózát és (néha) verset is ír. Jelenleg az angliai Bristolban tengeti napjait (értsd: migráns!)

Tőkés-Bodor Eszter

About Tőkés-Bodor Eszter

1998 -ban születtem Kolozsváron. Jelenleg az utolsó félévemet kezdem a KRE magyar alapszakán és kreatív írás specializációján. Utána remélem lehetőségem lesz körbeutazni a világot úgy, hogy mire visszaérek, rájöjjek miről érdemes igazán írni.

Toperczer Anita

About Toperczer Anita

1987-ben született Budapesten. Gyerekkorát olyan szántóföld mellett töltötte, ami ma már nem létezik. Az ELTE kommunikáció- és médiatudomány mesterszakán végzett, majd versenyszférában dolgozott, ezalatt elvégezte a Hagyományok Háza népi bőrműves OKJ képzését. Jelenleg Ercsiben él, vendéglátásban dolgozik, szabadidejében otthon zenél, verset ír, fát ültet vagy fát vág.

Törcsi Levente Balázs

About Törcsi Levente Balázs

A számtalanszor ismétlődő gondolatok látszólagos állandóságában, 1977-ben Budapesten láttam meg az evilági napvilágot. 2000-ben, első éves ELTE-s mongol szakos hallgatóként helyszellemek után kutatva bebarangoltam Mongólia észak-keleti tartományait. 2001-ben Kőrösi Csoma Sándor útját jártam végig. 2001 óta fordítok belső-ázsiai szépirodalmat, 2006-ban jelent meg Kilenc égben címmel kortárs mongol szépirodalmi antológiám, amelynek szerkesztője, illetve társfordítója voltam.

Tóth Dóra

About Tóth Dóra

Huszonhét éves vagyok, anglisztika szakos a Károli Gáspár Református Egyetemen. Eddig novella-fordításaim jelentek meg

Tóth Lili

About Tóth Lili

1997-ben született Veszprémben. Jelenleg a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakán kreatív írást tanul.

Urbán Bálint

About Urbán Bálint

Esztétika-portugált végzett az ELTÉn. Több évet élt Lisszabonban.

Vados Anna

About Vados Anna

1993-ban születtem. Székesfehérváron érettségiztem. 2015-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alapszakán. Ugyanitt jelenleg klinikai- és egészségpszichológia szakirányon vagyok mesterszakos hallgató. BA-s hallgatóként az irodalom és a pszichológia kapcsolódási pontjait keresvén 18 kortárs íróval és költővel készítettem interjút az alkotók tehetséghez és íráshoz való viszonyáról.

Vajdics Anikó

About Vajdics Anikó

Két egyetemet végeztem. Dolgoztam újságíróként, tanítottam főiskolán és gimnáziumban. Most pszichodráma-csoportokat vezetek, spanyol nyelvet tanítok, fordítok és rögtönző színészkedem egy „playback”-színházi társulatnál. Hajléktalanoknak, drog- és alkoholfüggőknek, börtönlakóknak, pszichiátriai betegeknek, értelmi fogyatékosoknak és gyermekotthonban nevelkedő fiataloknak játsszuk vissza az általuk elmesélt, személyes történeteket. Írkálgatok is…

Valkusz Lili

About Valkusz Lili

Valkusz Lili kereskedelem és marketing szakos hallgató, aki minden idejét utazással és tánccal tölti. Egy évet élt Japánban, ami nagyban hatott személyiségének alakulására, illetve a nyelvek iránti szenvedélyére. Jelenleg az argentin tangóban keresi a jelenét és jövőjét, valamint az írásban az önkifejezés útját.

Ványai Fehér József

About Ványai Fehér József

Fehér József szerzői néven, Ványai Fehér Józsefként közli írásait. A nyolcvanas évek vége óta szerepel irodalmi folyóiratokban. A Magyar Írószövetség tagja.

Varga Borbála

About Varga Borbála

1986, Kolozsvár. Szerzői oldal: www.vargaborbala.com

Várszegi Eszter

About Várszegi Eszter

1993-ban születtem, Zircen. Eredetileg indián hegymászónak készültem, de azt mondták, hogy tériszonnyal az nem olyan jó. Meg aztán az indián részével is akadtak gondok. Szóval maradt az eredeti elgondolás: bölcsész vagyok, de előfordul, hogy informatikus, a közeljövőben grafikustanonc lennék leginkább. Dunántúli vagyok, de mostanában pesti. Budai. Van egy nagymamám, és hozzá egy családom. Közben írok, mert rájöttem, hogy muszáj, így az embernek könnyebben elnézik, ha állandóan ugyanazt az indiános sztorit hajtogatja.

Vasas Tamás

About Vasas Tamás

1989-ben születtem Debrecenben. 2008-ban érettségiztem, majd Budapestre költöztem. Jogász vagyok, jelenleg PHD - kutató, valamint teológiát tanulok végzősként. Zenész vagyok, író, költő, slammer és rajzoló. Játszottam több zenekarban, utcazenészként tevékenykedtem Magyarországon és külföldön is. Amatőrként foglalkozom fényképészettel és műfordítással.

Vidosa Eszter

About Vidosa Eszter

1991-ben született Veszprémben. 2012-ben az ELTE BTK-n szerzett magyar–művelődéstudomány szakos diplomát, jelenleg ugyanitt irodalom- és kultúratudomány szakon tanul. 2013 óta jelennek meg kritikái.

Vidovenyecz Mihály

About Vidovenyecz Mihály

1987-ben született Magyarországon, filozófia szakon végzett Szegeden. Magyarul és németül olvasható versei, prózái, valamint egyéb szövegei az elmúló posztmodern klasszikus, illetve a születő metamodern kísérletező, modernizmussal összefonódó jegyeit viselik. Első verseskötete Németországban jelent meg, 2017-ben. Ír, olvas, fordít, doktorál. Napút nívódíjas.

Villányi G. András

About Villányi G. András

ELTE angol szakon végzett 1984-ben. Majd Japánban Szaigjót egy 12. századi buddhista szerzetes-költőt tanulmányozta a Kóbe Egyetemen, ahol MA-t szerzett. Verset és prózát ír. Fordít japánból, de angolból is. Saját válogatású és fordítású kötete „Zilált hajam és szomorú játékok”, 2003-ban jelent meg a General Pressnél. A papagáj meséi c. „mesekönyve” 2011-ben a júniusi könyvhétre jelent meg a Fapadoskönyv gondozásában. „Tükröződések” c. verseskötete (Scolar Kiadó 2011, amelyben Szaigjó vakáiból és saját költeményeiből, prózáiból alkotott kollázst. 2005-től szervezi a FIN (Független Irodalmi Napok) kamara-versfesztivált, amely évente egy alkalommal kerül megrendezésre. 2011-től a Szépírók Társaságának tagja. Verseit eddig az Ezredvég, ÉS, Hévíz, Műhely, Napút, Új Forrás, Pannon Tükör stb. közölték.

Volentér Krisztián

About Volentér Krisztián

Volentér Krisztián vagyok, elsőéves mérnökinformatikus-hallgató. Nagyjából 3 éve írok verseket. Szeretek például vonaton ülve és éjjel az íróasztalomnál merengeni a papír, vagy adott esetben telefon felett. A költészetben a kezdetektől az foglalkoztat, hogy miért tud szép lenni pár verssor, de persze az önfeledt kísérletezés is mozgat. Továbbá vonz az íráson belül a korlátlan lehetőség: különböző komplex képek leírása és összefűzése az énem egy-egy darabkájával. Ezeken kívül szabadidőmben dobolok, valamint egy alkotói közösség, az Évszakosrózsák adminjaként is tevékenykedem.

Zakariás Cecil

About Zakariás Cecil

1990-ben születtem Pécsett. Prózai írásaim eleinte többek közt a Garbo és az Aposztróf Kiadó antológiáiban voltak olvashatóak, aztán megjelentem a FélOnline-on, a Diákhálózat Alma Materében, az Irodalmi Jelen Debüt rovatában, az Every Father’s Daughter Blogon, a Kulteren, Lendület Magazinban, Amúgyban, legutoljára pedig a FélOnline FÉL10 válogatásában. A PTE után az ELTE padjait is koptattam különféle nyelv- és könyvtár szakokon.

Zoltay Lívia

About Zoltay Lívia

Zoltay Lívia vagyok, 1974-ben születtem Budapesten, ahol ma is élek. Jogászként dolgozom, kevés szabadidőmben rövid prózát írok, publikálni 2010-ben kezdtem. Eddig az alábbi folyóiratokban, irodalmi lapokban jelentek meg írásaim: Apokrif, A Vörös Postakocsi, Helikon, Kis Lant, Napút, Szabadság, Új Nautilus, Várad, Palócföld, Irodalmi Jelen. Az írásaim feszes, tömör, karcos stílusúak. Nem igazán kedvelem a túlírt, túlfogalmazott mondatokat, ahogyan az "irodalmi klikkeket" sem. Számomra az az öröm, ha közlik és olvassák, amit írok. Szeretnék kevés szóval minél többet mondani.

Vélemény, hozzászólás?

Irodalmi és Társadalmi Portál

make up wisuda jogja make up artist jogja make up artist yogyakarta mua jogja murah mua wisuda jogja make up pengantin jogja mutiara make up jogja make up wisuda jogja murah make up jogja putri rekomendasi make up wisuda jogja make up pengantin jogja putri sekolah make up jogja make up class di jogja make up murah jogja mua di jogja mua jogja bagus make up paes ageng jogja salon make up wisuda jogja salon wisuda jogja make up wisuda wardah jogja salon make up jogja mua jogja terbaik make up wisuda jogja bagus make up wisuda berjilbab di jogja
ujnautilus.info