Megint erőből

Orbán Viktor az oktatási törvény, illetve az MMA után ismét erőből intéz el valamit, valakiket ami, akik (Váci Mihály után szabadon) “nincsenek sehol”: a földtörvényt, Bencsiket, Ángyánt.

Semmi mással, megint a politika minőségével van a gond.

Ide kopírozom az egészet, mert már az is megesett, hogy a hivatkozott oldalak rendre eltűnnek:)

 

Orbánt kihozták a sodrából a frakcióülésen

[origo]|2012. 12. 17., 14:08|Utolsó módosítás:2012. 12. 17., 14:53|

Az esti szavazásra váró földtörvényről vitatkoztak a fideszes képviselők, amikor Orbán Viktor leteremtette a kormány tervei ellen lázadókat. Orbán azt mondta, aki kiszavaz, annak nincs helye a frakcióban.

Nagyon csúnyán rápirított Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén a földtörvényt és annak Alaptörvénybe betonozását bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra. Ők nyújtották be a legtöbb kormánypárti módosító javaslatot a földtörvényhez.

A kormány felülről, úgynevezett integrátorok közreműködésével koncessziós elven szervezné meg a földek haszonbérletbe adását, míg Bencsik és Ángyán a kis gazdaságokat és szövetkezeteket segítő rendszerben gondolkodik. A két politikus a frakcióülésen azzal szembesítette Orbánt, hogy a választási programban ez utóbbit ígérte a Fidesz ,és attól nagyon távol áll a szerintük a nagyvállalkozókat helyzetbe hozó kormányzati elképzelés.

A bírálatokra Orbán az ülés több résztvevője szerint indulatosan, a hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, “akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót”.

Orbántól a szavazás elhalasztását is kérték, és erre azt mondta, hogy ha most nem zárják le a földtörvényt, akkor széthullik az egész. Ángyán információink szerint nemmel fog szavazni, ami miatt a frakció alapszabálya szerint fegyelmi eljárás indul ellene.

A forrás, ahonnan származik:

http://www.origo.hu/itthon/20121217-orban-viktort-kihoztak-a-sodrabol-a-frakcioulesen.html

 

 

A bejegyzés kategóriája: Általános gazdálkodás, Archívum
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!