Hírek 2027-ból

Százhúsz algériai menekült holttestét találták meg egy üzemen kívüli tartályhajó fedélzetén Marseille mellett. A bevándorlók vélhetően az aknazáron keresztül próbáltak európai partra jutni, halálukat kiszáradás okozta.

A Természeti Katasztrófák Elhárítócsoport tegnap elérte azt a huszonhárom túlélőt, akiket a közép-spanyolországi területen végigsöprő szélvihar egy összedőlt épület romjai alá temetett Madridban. Az önkéntesek a Polgárőrséggel és Nemzeti Gárdával együttműködve kézi szerszámokkal 147 tonna törmeléket takarítottak el. A romok alatt további tizenegy embert keresnek.

James Lovelock emlékkonferenciát szerveztek Londonban. A Gaia Bizottság a híres kutató előrejelzései alapján dolgoz ki globális stratégiai megoldásokat a környezeti válság kezelésére.

A katasztrófabizottság főtitkára hőségriadót rendelt el Pekingben. Tilos a légkondicionálók használata, a polgári- és tömegközlekedést korlátozzák. A vízhálózatot délelőtt és az esti órákban egy-egy órára nyitják meg. Az egy főre eső lakossági vízkvóta napi huszonhét literre csökkent.

Újabb hőségrekordot mértek Berlinben, ezzel a 12 évvel ezelőtt mért 37 C fokos rekord dőlt meg.

A választásokat a Nemzeti Blokád nevű szélsőséges, a bevándorlást minden eddiginél szigorúbb eszközökkel akadályozó csoport nyerte meg Izlandon. A választási sikert a skandináv országokban több éve megfigyelhető bevándorlásellenes tendenciával állítják párhuzamba az elemzők.

Újabb termőterületet árasztott el a tengervíz Bangladeshben. A lakosság 34 millió embert próbál a tengertől távolabb fekvő magaslatokon letelepíteni. Problémát jelent a rizs és a fogyasztásra alkalmas ivóvíz hiánya. A hatóságok járványok kialakulásától tartanak, ezért a szabad helyváltoztatást korlátozzák.

Az orosz-kínai határon újabb összetűzés tört ki az orosz karhatalmisták és a bevándorlók között. Az összetűzést egy militáns csoport erőszakos áttörési kísérlete robbantotta ki. Az orosz határon kialakított ideiglenes karanténokban több százezer észak-kínai menekült torlódott össze, minimálisan szükséges ellátottság nélkül.

Magyarország. Újabb víztározót hoztak létre Újszeged közelében. A program része az Alföld Vízszabályozó Programnak, melyben magyar, román és szerb önkormányzatok vesznek részt. A fejlesztés biztosítja tizenhárom település víz- és halellátását. Az ártéri terület becslések szerint háromezer szürkemarha legelőterületét biztosítja.

Jövő hét közepétől ismét vásárolható lesz biodízel üzemanyag a mezőgazdasági telepeken. A gazdálkodók a földterület-jegyek alapján az őszi munkálatokhoz szükséges mennyiségű üzemanyagot válthatják ki. A METEOSZ elnöke szerint fennakadásokra, torlódásra nem kell számítani, a szükséges üzemanyag mennyiség biztosított.

A Kárpátok Segélyszervezet újabb segélyszállítmányt gyűjt a Felső-Tisza vidék árvíz sújtotta vidékeire. A szervezet elsősorban takarókat, ruhaneműt és tartós élelmiszert juttat a magyarok lakta területekre, hogy a lakosság helyben maradását lehetővé tegye.

Az ötös lottó várható főnyereménye 114 ezer négyszögöl szántóterület. A hatos lottó főnyereménye harminc évre szóló erdőbérlet, nyolc hektár vegyeserdő a Gemenci Erdőgazdaság területén.

A bejegyzés kategóriája: Archívum, Különbekezdés
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!