Én megmondom, hogy éljük túl a tavaszt

Megmondom, de nagyon nehéz lesz ám.

Szerencse, hogy tudom a receptet.

Megyek a hatoson, nézem ezeket a groteszk, Brueghel tablóba illő arcokat – hát, mondom, ezeket aztán kicsinálta a tél. Szerintem Ő is ebbe fásult bele a hetedik napon. Hogy ránézett arra, amit az előző nap csinált. Mert hogy ez az ember? Ilyen? Na, még jó, hogy nincs nálam tükör.

Először is:  mindennek a megfelelő étrend az alpja. Ezt tudni kell. Ne vigyorogj ezen, mert komoly! Egész télen helytelenül táplálkoztunk, vagy sokszor egyáltalán nem. Mármint nap közben. Reggel, persze, egy fekete, aztán jöhet a rohanás, délben meg legfeljebb egy szendvics a büfében, valami állati eredetű fehérjét nyomokban tartalmazó felvágottal. Ám amint az este hollószárnya pofánvág, már ott van az asztalon a főtt bab, a töpörtyű, a kolbász, a pacal. Vasárnapi maradék, rántotthús, főtt krumpli, ugorka. Az, hogy a gyomor berzenkedik? Teszek rá, én is, te is.

Na, ez így nem megy tovább. Nagybőjt van, a szervezetet meg kell tisztítani, függetlenül attól, hogy katolikus vagy, vagy nem-e vagy. Segít az intenzív csalánlékúra (a csalánt meztelen kézzel kell szedni a kert alján, mert a kúra hatékonyságát rontja, ha kesztyűs kézzel bánunk vele, a zsenge csalánlevél lágy és selymes, mint egy hangyaboly), de még biztosabb az inka receptkönyv tavaszi tisztulati étele, a tokmányos bab anorákban, amelyet III. Kipu főpap emelt az ünnepi szertartásrendbe. Ez is komoly, az interneten olvastam. A receptet hamarosan közölni fogom, mert jó, kipróbáltam. Együnk naponta fél kiló tokmányos babot negyven napon keresztül, vajas kiflivel, de mást semmit, és csak nemes italokat fogyasszunk. A kúra elején és végén is készítsünk egy-egy portréképet magunkról. Rá se fogunk ismerni a különbségre!

De ez csak az egyik. A másik. Legyél már szíves, és végre szavazz, hogy mi legyen Vellerrel! Egyrészt nagyon aggaszt a kis szőrhenger sorsa. igazán nem tudom, mit csináljak már vele, Sobri nagyon rossz gazda. Minap is mit látok: eszi Veller elől a párizsit! Másfelől, amíg el nem dől, hogy mi legyen vele, nem tudom folytatni a regényt. Úgy érzem magam, mint Bruce Willis, amikor nem adtak neki forgatókönyvet. Még hogy improvizáljon! Hát ez szép! Hidd el, sokkal nyugodtabb leszel szavazás után, nem nyomaszt majd, hogy még mindig nem éltél alkotmányos jogaiddal, és ez is jól jön majd idegre.

És végül. Minden nap, reggel héttől hét óra 16 percig erőteljesen koncentrálj egy dologra. Ez is majd jó lesz, később elmondom, hogy miért. De ha ezt a hármat betartod, akkor jó lesz neked, és túléled ezt a változékony, magyar időjárást.

A bejegyzés kategóriája: Archívum
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!