Egy idézet mára Pestitől

“A régiek ismerték a halál pillanatát. Odafigyeltek a halottra, ahogyan meghal. Himnuszaik voltak, azokat szépen elénekelték a haldokló mellett. Mert a halálhoz egyedül az emberi hang jut el. Kiváltképpen az énekhang, az ötfokú hangsor. A pentatónia. Mindent a kezdetekre kell ugyanis visszavezetni. Letakarták a tükröt, hogy a lélek nehogy nekikoppanjon; mert a halál vak. De ma? Nem lehet rendesen meghalni sem. Tudod, mit mondok? Ezért kóborol annyi állény a világban. Rabló, gyilkos, percemberke, közszereplő. Akik nem találták meg az utat a túlvilágra; e helyett valami testet kerestek gyorsan maguknak.
Ezek az idők kalózai. Vigyázz ezektől, elszívják erőidet!”

(Halálmentes nap)

Több is érdekel? Keresd Pesti Kornélt a kiadó honlapján (www.napkut.hu/konyvek/2007/pesti_kornel/pesti_kornel.htm) vagy a könyvesboltokban!
(De az is megeshet, hogy egy kommentet küldesz.)

Kategória: Archívum | A közvetlen link.

Egy idézet mára Pestitől bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. arab szerint:

    Hú…
    új honlap. egész véletlen kerültem ide. jó a szöveg, egész érdekes, lesz még, vagy most tényleg vegyem meg?????

  2. Padre szerint:

    Klassz, hogy érdekel! (Na jó, lesz még, de csak apránként csöpötetem!)

  3. Hal szerint:

    Vedd csak meg bátran, én tegnap kezdtem olvasni és kimondottan érdemes volt. Mármint megvásárolni, meg olvasni, meg időt szakítani eleve a könyvbemutatóra. Ráadásul most kialvatlan vagyok, mert az alvás rovására olvastam ( tehát ennyire jó )

  4. Padre szerint:

    Kíváncsivá tettél! (De hát minden író hiú.) Ha gondolod, 1rj a könyvről pár sort, tényleg érdekelne.

  5. Hal szerint:

    Tételezzük fel mindenesetre, hogy nem hiúságból kérdezted.
    Időnként úgy érezheti magát az olvasó mintha ő is egy hajszálon függne vagy bármi vékonyon, mert annyira kívül helyezkedtünk a valóságon, ( vagy belül ) ehhez hozzásegít többek között a csapongás, a kis nyugtalanító részletek, meg az idő szellőztetése az ablakain át, fenemód. Olyan, mint amikor mondjuk babrálunk valamivel, az asztal réseibe bámulunk és egyszer csak elkapunk egy gondolatfoszlányt a háttérsávból, de nincs igazán kedvünk utánajárni, na, hát te meg mégis. Vagy mint amikor elkezdünk nézni egy Chirico képet, látsz egy teret minden olyan szokványosnak tűnik, de valahogy nyilvánvaló, hogy nem stimmelnek a dolgok. És tényleg nem.
    A Bácska például remek.
    Meg vannak frappánsszellemesek is. / Bár ott, hogy „ Gáz van?” kissé hunyorítottam / A Széllarankás is nagyon jó. Meg az Átváltozás is kafa, tetszik. Azért még hagytam párat későbbre is olvasatlanul.
    Majdnem sikerült megállnom, hogy ne hozzam fel a Lynch-hangulatot, de felhozom azt is. Némelyikben felidéződik egy-egy jobban sikerült filmjének atmoszférája bizony, ezt mondjuk én nagyra értékelem – akkor pláne ha sosem láttál egyet sem bár az nem valószínű.

  6. Padre szerint:

    Érdekes, Lynch egyáltalán nem jutott eszembe. Bár valószínű, hogy te sokkal képszerűbben gondolkodsz, mint én.

  7. Hal szerint:

    Óigen, ezt gyakran felróják nekem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!