Oratórium forradalomra

 

                       az első nap

(1.A zseniálisan háromszínű zászlók széltében, hosszában, az ígéretek)

fölött, az átkozott utálatosságok fölött, a helyzetünk kedvező, mondogatták. Kiszökött, hozzá nőtt, ismerte, illeszkednek egymás mellé. Az ebéd után közös asztaltársaságot az utolsó pillanatban elfújta, a hajában BABÉRLEVÉL, ő dönt a jövő felett. Ez nem katekizmus, válaszolja az ügyész kérdéseire. Elsősorban a lázadás, a félelem halmazállapota. A kimondhatatlan, a bemutatni nem akaró. Úgy hírlik, teljesen mindegy, (ki rúgja) nélkülözhetetlen cselekvés, történelmileg nélkülözve. MegHALtak, belehervadtak a fagyos októberbe. A térben a tánc, másnap nem jártak a villamosok, EMBERTÁRSAI létrehozták a forradalmat. Köszönet azoknak, akik az elsajátítás igényével.

(2. ünnepnapot tart főképp alkalmasak könyörgések fegyverrel ünnepel)

KÉT KÉZZEL mai megítélés szerint a FEHÉRMÁRVÁNY műanyag beléptető (a világegyetembe) rendszer az őszintén fenyegető szemlátomást az emberek gondolatai az övé hogy a gyengék tárgyilagosan láthassanak ÖNMAGAMmal futok fény KELL A FÉNY összeforrottság EGYSÉG papírhajó (Autonóm meg kultikus, kísértetiesen) a zászlón LYUKAT VÁG AZ ORSZÁG (rész) a térdre ejtett kéz KÉRDŐJEL NÉLKÜL állítólagosabb a forradalom a falon az alig hisztorizálódott ellopott országrészek eljutunk a HARCOLÓ NÉPHEZ hősök (függőleges és párhuzamos) benned bízom Uram

Csepel teherautó az Egyetem jogi karának UDVARÁN

3. RÁBÍRJÁK EURÓPÁT VISELJE a vonásait meghatódva megcsókolja  BETÖLTI A FEGYVERÉT lövedékeK közben szanaszét zúzzák (Pestet) nyitott szemmel eljárjon ne kínozák „CSODÁLATOS ORSZÁGOKBA HOZTALAK” dolgokat mutatok feltételek nélkül FENYEGETÉSSEL KÉNYSZERÍTENEK bemutatom a társadalmi élet érvényes szolgaság pszichodiktatúra a profétáknak mítoszokkal küzdő sírós ősz SZAKASZTOTT egyszerűen LEHETETT ÉRTESÜLÉSEKET SZEREZNI kavarodás (hullámos papagáj) a tankok tömege borsónyi semmivé zsugorított fej a közönséget SZÉNA TÉR és TÜZOLTÓ UTCA a kemény mag még harcol a József körúton

A FEGYVER

(4. ha visszajönnek és NYILATKOZZ BORZALMAS és szokásaikat NE álld    börtönök egészen SIMA ÉS FEGYELMEZETLEN ÜVÖLTÉSE és pillanatra kiterjedő rabság TANkok BUDApesten és a véredényben, a VÉRSEJTEKben szovjet színtechnika EGYIPTOMBAN molotov koktél és körülmények KÉRGES UJJAK a ravaszon a célgömbön a madonna lelkiismeret és eskü felfelé másznak baktériumtenyészet a holdról   kiKAPARJA magát reinkarnálja az ősöket és KITAPOGATJA REPÜLŐ SZÁRNYAIT…………………………………….lüktet a szőke GRÁNIT)

(5. A tudat laikusai majdnem fájdalom nélkül. Hősök születését)

 jövendölik meg. Nem lesz pénz és nem lesz csalás (a villamosmegállóban). Óvatos becslés, bálványozás, megsemmisülés. (Aki méltó rá.) Az okosokat megbünteti, betűket hasít a testükbe. A zászló piros, fehér, zöld, ősúj vérfolyam.)

6. minden éjszakán tanúskodtak lehetséges az összesógorosodás    megmutatták október huszonharmadikát hozzáidomult pálcát tört a megszállás ellen kimondták felháborító másnap az utcákat tanultam a történelmi megrendezés fikcióját a hullámverés ampitudót rekonstruálhatja önmagát a győztesek a bitófán (Példány forog belőle.)

7. Október havában kötelességemnek tartom.

Interpretáció közelről negatívizmussal szemben.

(Posztmodern provokáció.) Egyszer látta,

jártasságra tett szert, magára vonta.

Az általános megrendüLÉSről szól.

A plakátokról. A diktátor lerombolásáról.

Megszületett, kizárták a kategóriából.

Szerepelt a névjegyzékben,

biztosan csak bement, aztán kijött.

A pesti srác nagyon fiatal volt,

szerette a mesét.

Másképpen járt, egészen megfelelően.

Felakasztották, mert igazságot TEtt.

8. Megbánja, tárgyalás nélkül, el kell menni. Állításuk nem igaz, megszűnt, mint a kihúnyó neonreklámok, az ajtó meLLett ülÜNK. A jó pörkölt íze és, a bor gyönyöre. Saját célra nélkülözhetetlenek vagyunk. (Átélt szürrealisztikus élet. Bűneit a kiválasztottakra veti.) Oltárt emeltek kultusz és kultusz között. Az évforduló egy kollektív szerződés. Nem változott a hitében, hiszen a hite ellenséges. Emberszerű és barátságos, rendkívüli.

                       az utolsó nap

9. Kimutatja a bőre fehérjét, a talpát, ami úgynevezett intézmény, a nyakát, melybe meleg levegő fúj, a fenekét, mely óvatosan ül le a hokellira, a csuklóját, mely a hazájára gondol, a fülcimpáját, mely a fejében jár, a nyelvét, mely hirtelen rátör balsejtelmeivel, a kócos fanszőrét, melytől fintorog, az ujjait, melyek között korszak és jelen találkozik, a fogait, melyek kihegyezett végükkel beleszúrnak, a szemölcseit, melyek károsabbak a szocializmus évtizedeinél, a kioperált

(manduláit, melyek fantasztikusan kegyetlenek……..lenni.)

fekszik a boncasztalon

10. Mennek a határ felé.

A torkot szorító szónoklatok vitorlákat bontanak.

Hang, mely suttog valami disznóságot.

Vizenyős szemű lények nagytakarítása.

Szabad világ, eleinte szerencsések és balszerencsések.

A kórházakban a sebesültek

összeBILINCSELT KÉZZEL gazdag hangjuk van.

„Ahol zsarnokság van”

Mindannyiunk mellé állítsanak.

Báli csönd és a szeretet rémalkonya.

Nemzés, születés, létrejövés. Meghalni a rendetlenségben.

 

 

Illusztráció forrása: Link.

Vélemény, hozzászólás?