Ryan McGuire

Ha az a veréb leszáll

Albert komótosan megvakarta a hasát a pólója alatt, húzott egy kortyot a sörösdobozból, és élvezettel dőlt hátra a karosszékében a szombat délutáni napsütésben.

Ha az a veréb leszáll az ágra, Karcsi mégsem kapja meg a posztját. Elvégre őt illeti. Hat évet adott az életéből a cégnek, mégis ki teszi  ezt meg a mai világban? Másfél évente váltanak, jönnek az újak, felmarkolják a nagy lét a semmi kis ötleteikért és mennek is tovább. Karcsi is, még csak háromnegyed éve van náluk, és aligazgatónak terjesztették elő. Mégis mire fel? Még a folyamatokat sem tudja rendesen elmondani. Bezzeg Albert. Ő éjjel-nappal dolgozott, gyakran szombaton is, néha szabin is. Mindent tud az egész cégről, méghozzá fejből!

Ivott egy korty hideg sört, az ital a kedélyét is csillapította. A veréb ott lebegett a tölgyfa legalsó ága felett, barna tollain táncolt a napfény.

Ha az a veréb leszáll, Albert megkapja a neki kijáró pozíciót. Az már tárgyalási alap. Azzal Juli elé állhat, elviheti végre Dubaiba nyaralni az éjjel is csillogó városba, és annyi aranyékszert vehet neki, amennyit nem szégyell hordani. A szomszédaik pukkadhatnak az irigységtől. Persze mit is számítanak? Julival otthagyják a belvárost, kis spórolással kiköltöznek a zöldövezetbe. Az elején lehet, hogy vonattal kell bejárniuk, ezt persze alaposan át kell gondolni, de ha önfenntartó házat vesznek, akkor hosszú távon csak nyerhetnek rajta. A pénz pénzt szül, csak egyszer kell a szerencse.

Albert előre hajolt, erősen szuggerálta a kismadár mozgását, miközben szabad kezével a szürkére kopott karfát markolászta. Megreccsent a széke.

Ha az a rohadt veréb leszáll, olyan lagzit csap Julinak, amilyet nem látott a világ. Két napig fog tartani, méghozzá a legjobb helyen, ezt még kitalálja. Nászajándéknak pedig megkapja a legújabb BMW cabriót, amiért évekig rágta a fülét. Juli odalesz a boldogságtól. És persze a szülei. Nem nézik le többé, ha aligazgató lesz, hiszen onnan más csak egy lépés az igazgatói szék.

Albert felnézett az előtte lógó képre, nagyot sóhajtott, majd feltápászkodott, kisétált a konyhába, a hűtőből kivett egy újabb doboz sört.

Vélemény, hozzászólás?