A mozdulatlanság töredékei – IX. stáció

Szerda

 

− Ha még egyetlen egyszer Karának szólítasz, akkor kitépem a nyelvedet! – sziszeg rám, majd ropogtatni kezdi az ujjait.

− Én nektek mostantól kizárólag mester vagy rockerkapitány vagyok, nem pedig valami idióta haverotok a hatodikból, értve? Némán bólint Sanya, de én nem bírom megállni, halkan ismételgetem, hogy seggfej, seggfej.

− Úgy látszik, megint kell neki a pofon, hogy ne felejtse el, hol a helye. Nem értem, miért nem tud kussolni, miért ilyen iszonyatosan ostoba? – mondja rólam Sanyának, mintha ott se lennék, mintha nem is hallanám. Sanya meg csak áll, nem szól egyetlen szót sem. Nem mondja, hogy szállj le a haveromról vagy azt, hogy azért nem véletlenül beszél vissza neked, te seggfej! Sanya hallgat, ő a jó tanítvány. Ő az, aki a suliban is rám szól, hogy ne lökjem állandóan, hogy milyen oltári nagy seggfej a Karcsi meg minden, mert ha ilyeneket mondok, akkor nem érdekeli a véleményem. Ő rendesen végig akarja csinálni a kiképzést, szóval ne pofázzak vissza és nem szóljak be, ha balhét akarok, akkor csináljam nyugodtan, de nélküle.

 

Csütörtök

 

Hogy éljen május elseje? Hát annak talán igen, akinek vásár meg céllövölde, akinek úgy van idén is, ahogy nekünk tavaly az amerikai fiúval, hogy az apja fiókjából kilopott sör- meg virslijegy, aztán meg titokban, hogy senki ne vegye észre, slukkonként körbemegy a Kent. Az igen, az rendben van, de egész délután garázsfestés a Karcsiéknál, miután véget ért a felvonulás meg a kötelező programok, amíg ő ki tudja, hogy merre jár, hogy csajozni, koncerten vagy tudja a rosseb. Ráadásul, ami pénzt az anyjától kapni fog a festésért, azt mind elteszi, nekünk meg tutira nem ad belőle egy rohadt vasat se! Még röhögött is, hogy vegyük tudomásul, nekünk ez a dolgunk, csessze meg! Mert azt még megértem, ha edzenünk kell meg bemagolni azt a sok dalszöveget, de ez kinek jó? Vagy ők tárolják a permetezőgépét meg a rotáját az ördögnek? De ma legalább nem volt egyetlen zsibbasztó, egyetlen nyakleves se. És végre van valami, amiben egyetértünk a Sanyával. Meg is mondta, hogy be fog szólni holnap a Karesznak, hogy szemétség volt eltiltania a vásártól bennünket, mert tök régóta gyűjtötte a lóvét a céllövöldére.

 

Péntek

 

Biztosan nem jött össze a randi vagy a koncert vagy valami. Biztosan nem. Én hallgatok, Sanya panaszkodik a majális miatt, de a mester nem szól, bármi gond van, rögtön ütni kezd. Pedig olyan jól indult ez az egész, hogy Sanyáéknál lógunk napközi után vagy helyett. Hogy minden délután itt csináljuk a rockermegbeszéléseket. És baró volt az is, amikor először jöttünk edzésre, ahogy a Tóth Karcsi váratlanul oldalra vetődött, miután beléptünk a nagyszobába, majd egy hihetetlenül gyors tigrisbukfenccel a vasalódeszkánál termett, még ha a nagy nindzsázás közben végül le is vert a virágtartóról két cserepet. Civiláldozatok, ahogy ő mondta, de aztán később bocsánatot kért a Sanya muterjától, meg hozott helyette másikat. De már nincs bocsánatkérés, csak csutkára tekert Manovár meg Zsudászpriszt meg Fantom a magnóból, leeresztett redőnyök meg, hogy holnapig csináljátok meg ezt vagy azt, különben kibelezlek benneteket! Lopj egy sportszelet a boltból, de ha kimered fizetni, akkor kitekerem a nyakad! Csórd el nagyanyádtól azt a hatszögletű, aranyból készült pentagrammot, amiről beszéltél, nem kellenek a szaros kifogásaid, értetted, hétfőre itt legyen!

De Sanyát délelőtt elkapták a boltban, egyedül az volt a szerencséje, hogy bőgni kezdett meg azt mondta, hogy még reggel hozta otthonról, csak még nem ette meg, állítólag egyelőre nem szólnak a szüleinek, de egy hétig a bolt közelébe se mehet. A Karcsi csak röhögött rajta, utána meg azt mondta, hogy rendben, holnap újra tehet egy kísérletet.

 

Hétfő

 

− Hogy öltözik egy városi rocker? Na, hogy öltözik? Talán úgy, ahogyan most ti, hülye gyerekek? Hogy mackónadrág meg tornacsuka egész évben? Nevetségesek vagytok, a kurva életbe! Szóval hogyan? Megmondom nektek! Csíkos sztreccsnadrág, együtteses trikó vagy póló, szegecses alkarvédő, hozzá meg magasszárú Puma, értve? Ráadásul nagy haja van, persze általában csak oldalt meg hátul, mert a harcban zavarná, ha belelógna a szemébe. Surmókáim, kölcsönöztem pár parókát a művházból nektek! Sanya, a nővérednek vannak zöld meg rózsaszín cicanadrágjai, ugye jól emlékszem? Na, három napot kaptok rá, hogy ellopjátok őket, értettem? Csütörtökön parókában meg nadrágban akarlak látni benneteket! Ugye tetszik az ötlet? Akkor lesz az első táncórátok, szóval addig bátran gyakoroljátok a mozgást meg nézegessétek magatokat tükörben!